ΚΟΣΜΟΣ

Ο γάμος των 99 ζευγαριών στην Μαλαισία (φωτογραφίες)

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies-2336558

Συνολικά 99 ζευγάρια παντρεύτηκαν την σημερινή ημέρα, την 9η του 9ου μήνα, σε κινεζικό ναό στην Μαλαισία, καθώς αυτή θεωρείται τυχερή για τα μέλη της κινεζικής κοινότητας –  το 9 ηχεί στην κινεζική γλώσσα, όπως η λέξη που σημαίνει «μακρά διάρκεια».

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies0

Η γαμήλια αυτή τελετή γίνεται κάθε χρόνο στον ναό Τιάν Χου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν βουδιστικό γάμο.

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies2

Οι περισσότεροι από τους μελλόνυμφους είχαν επιλέξει να φορέσουν στην τελετή μαύρα κοστούμια οι γαμπροί και λευκά νυφικά οι νύφες, αλλά κάποιοι είχαν προτιμήσει να φορέσουν κόκκινα ρούχα, επιλέγοντας για αυτή την ξεχωριστή ημέρα τους το χρώμα που συμβολίζει την τύχη, την χαρά και την ευτυχία στην κινεζική κουλτούρα.

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies4

Βουδιστής ιερέας ευλόγησε την ένωση των ζευγαριών, προτού αυτά ανταλλάξουν όρκους ενώ η τελετή τελείωσε με μια ομαδική φωτογραφία.

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies6

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies8

Η κινεζική κοινότητα απαρτίζει το 23% του πληθυσμού της Μαλαισίας, η οποία έχει 32 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας είναι βουδιστές.

o-gamos-ton-99-zeygarion-stin-malaisia-fotografies10

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ