Αλεξίσφαιρες πόρτες σε πιλοτήρια αεροσκαφών

Αλεξίσφαιρες πόρτες σε πιλοτήρια αεροσκαφών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την επαύριο των τρομοκρατικών πληγμάτων εναντίον της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον και των αεροπειρατιών που προηγήθηκαν της πρόσκρουσης των αεροσκαφών στους επιλεγμένους στόχους, οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να επαναληφθεί ένα τόσο τραγικό συμβάν. Ηδη, η βρετανική εταιρεία Virgin Atlantic παρουσίασε κατά τη διάρκεια ειδικής πτήσης από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη τις αλεξίσφαιρες θύρες που θα διαχωρίζουν το πιλοτήριο από την καμπίνα των επιβατών. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι νέες θύρες θα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στα χτυπήματα. Ολόκληρος ο στόλος της εταιρείας θα εξοπλιστεί με τις νέες ενισχυμένες θύρες εντός 18 μηνών και οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου 700 χιλιάδες λίρες. Επίσης ο Μπράνσον τόνισε ότι τα πληρώματα εκπαιδεύονται από τη SAS, τις βρετανικές επίλεκτες ειδικές δυνάμεις για τον τρόπο χειρισμού περιστατικών εν πτήσει. Προχθές και ο κρατικός αερομεταφορέας της Βρετανίας, η British Airways, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενισχύσει τις πόρτες των πιλοτηρίων σε όλα τα αεροσκάφη του στόλου της που ανέρχονται σε 340. Ειδικότερα πρόκειται να τοποθετηθεί πλάκα χάλυβα σε όλο το μήκος των θυρών που ήδη υπάρχουν. Το κόστος της μετατροπής αυτής ανέρχεται σε 1,45 εκατομμύρια δολάρια. Αντιστοίχως η εταιρεία θα ενισχύσει τις κλειδαριές στις πόρτες του πιλοτηρίου καθώς και τους μεντεσέδες.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa -όπως ανακοίνωσε- έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ενίσχυσης των θυρών προς το πιλοτήριο καθώς και πολύπλοκες κλειδωνιές σε όλα τα αεροσκάφη του στόλου της. Αυτές οι μεταβολές έχουν ήδη γίνει στα 50 αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται στις υπερατλαντικές πτήσεις και η εταιρεία ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όλα τα αεροπλάνα θα διαθέτουν τα νέα συστήματα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του αερομεταφορέα, Τόμας Τζακνάου, ωστόσο, δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ούτε να δώσει λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται στα αεροσκάφη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Μετά το τρομοκρατικό πλήγμα εναντίον των ΗΠΑ, ανάλογα μέτρα βελτίωσης της ασφαλείας των πιλοτηρίων μελετά η Boeing και η Airbus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή