Αυτολογοκριθείτε εντέλλεται το CNN στους συντάκτες του

Αυτολογοκριθείτε εντέλλεται το CNN στους συντάκτες του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «κατάλληλο χειρισμό» πληροφορίας και εικόνας από το Αφγανιστάν που φτάνει στα σπίτια όλης της Υφηλίου ζητά ο πρόεδρος του CNN, κίνηση που βρίσκει σύμφωνους τους υπεύθυνους των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του CNN ζήτησε από τους ανταποκριτές του δικτύου να επισημαίνουν κάθε φορά που αναφέρονται στις απώλειες μεταξύ αμάχων Αφγανών ότι στην ουσία υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση των θυμάτων είναι η ηγεσία τους, οι Ταλιμπάν. Ενας από τους βασικότερους λόγους ανησυχίας του προέδρου του καναλιού της Ατλάντα, Γουόλτερ Αϊσακσον είναι ότι ξαφνικά ο τηλεοπτικός σταθμός θα μεταβληθεί σε όργανο προπαγάνδας των Ταλιμπάν, γι’ αυτό και επισήμανε προς τους εργαζομένους στον σταθμό ότι κάθε φορά πρέπει να υπογραμμίζουν τον συμψηφισμό των απωλειών. Για το άλλο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, το CBS δεν τίθεται ζήτημα λογοκρισίας, αφού οι δημοσιογράφοι του είναι «αρκετά ευφυείς», ώστε να θέτουν μόνοι τους τα ζητήματα μέσα στη σωστή τους βάση. Μήπως, ωστόσο, το πρόβλημα της αντικειμενικής πληροφόρησης έχει τις ρίζες του στη αμερικανική κοινή γνώμη, που αρνείται να ακούσει οτιδήποτε δυσάρεστο και ως εκ τούτου θεωρεί την αντικειμενική πληροφόρηση «εχθρική προπαγάνδα» και τους φορείς της «όργανα των Ταλιμπάν»; Ο Ρικ Ντέιβις, διευθυντής του CNN που εποπτεύει τις διαδικασίες και τα πρότυπα ενημέρωσης προτείνει στους υπαλλήλους τού δικτύου την υιοθέτηση συγκεκριμένης γλώσσας, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα «ολισθήματα». Ο ίδιος ο Αϊζακσον επισημαίνει ότι πρόθεσή του είναι η διατήρηση των ισορροπιών.

Η γαλλική εφημερίδα Figaro και ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio France International ανέφεραν σε προχθεσινά τους ρεπορτάζ ότι ο κύριος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ συναντήθηκε στο Ντουμπάι με αξιωματούχο της αμερικανικής CIA, ενόσω νοσηλευόταν στο αμερικανικό νοσοκομείο του εμιράτου. «Διευθυντικό στέλεχος του νοσοκομείου στο Ντουμπάι», όπως αναφέρεται, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Μπιν Λάντεν έφθασε στο Ντουμπάι στις 4 Ιουλίου από την πόλη Κουέτα του Πακιστάν. Ο Μπιν Λάντεν παρέμεινε στο νοσοκομείο για δέκα ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής του, ο τοπικός σταθμάρχης της CIA εθεάθη να επισκέπτεται τον Σαουδάραβα τρομοκράτη στο νοσοκομείο. «Ο σταθμάρχης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών υπερηφανεύθηκε λίγες ημέρες αργότερα, σε φιλικά του πρόσωπα, για την επίσκεψή του στον Μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, ο σταθμάρχης της CIA ανεκλήθη στις 15 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον. Ο Μπιν Λάντεν συνοδευόταν στο Ντουμπάι από τον προσωπικό του ιατρό και στενό του συνεργάτη, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο επίσης καταζητούμενος Αιγύπτιος ιατρός Αϊμάν αλ Ζαουαχάρι, από τέσσερις ένοπλους σωματοφύλακες και από έναν Αλγερινό νοσοκόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή