Νοσηλεύθηκε ή όχι ο Λάντεν στο Ντουμπάι;

Νοσηλεύθηκε ή όχι ο Λάντεν στο Ντουμπάι;

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΥΜΠΑΪ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το αμερικανικό νοσοκομείο του Ντουμπάι διέψευσε επίμονα αναφορές στον γαλλικό Τύπο, που ήθελαν τον καταζητούμενο Σαουδάραβα μεγιστάνα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, να νοσηλεύεται για δέκα ημέρες τον περασμένο Ιούλιο με προβλήματα στα νεφρά. Η νοσηλεία του Μπιν Λάντεν έγινε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, στην κλινική ουρολογίας του νοσοκομείου. Είναι γνωστό ότι ο Μπιν Λάντεν πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

«Ο Μπιν Λάντεν δεν νοσηλεύθηκε ούτε μία ημέρα στο νοσοκομείο μας. Δεν βρέθηκε ποτέ στις εγκαταστάσεις μας ούτε υπήρξε ποτέ ασθενής μας. Δεν έχουμε ιδέα για τα ιατρικά του προβλήματα. Το νοσοκομείο αυτό είναι πολύ μικρό για κάποιον να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος μέσα σε αυτό», ανέφερε χθες ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Μπέρναρντ Κόβαλ.

Η γαλλική εφημερίδα Figaro και ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio France International ανέφεραν σε προχθεσινά τους ρεπορτάζ ότι ο κύριος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ συναντήθηκε στο Ντουμπάι με αξιωματούχο της αμερικανικής CIA, ενόσω νοσηλευόταν στο αμερικανικό νοσοκομείο του εμιράτου. «Διευθυντικό στέλεχος του νοσοκομείου στο Ντουμπάι», όπως αναφέρεται, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Μπιν Λάντεν έφθασε στο Ντουμπάι στις 4 Ιουλίου από την πόλη Κουέτα του Πακιστάν. Ο Μπιν Λάντεν παρέμεινε στο νοσοκομείο για δέκα ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμονής του, ο τοπικός σταθμάρχης της CIA εθεάθη να επισκέπτεται τον Σαουδάραβα τρομοκράτη στο νοσοκομείο. «Ο σταθμάρχης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών υπερηφανεύθηκε λίγες ημέρες αργότερα, σε φιλικά του πρόσωπα, για την επίσκεψή του στον Μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, ο σταθμάρχης της CIA ανεκλήθη στις 15 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον. Ο Μπιν Λάντεν συνοδευόταν στο Ντουμπάι από τον προσωπικό του ιατρό και στενό του συνεργάτη, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο επίσης καταζητούμενος Αιγύπτιος ιατρός Αϊμάν αλ Ζαουαχάρι, από τέσσερις ένοπλους σωματοφύλακες και από έναν Αλγερινό νοσοκόμο.

Εκτός από τις επισκέψεις συγγενών του και του σταθμάρχη της CIA, τον Μπιν Λάντεν επισκέφθηκαν και αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων.

Εφθασαν οι Αμερικανοί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή