Τέταρτος θάνατος από άνθρακα χθες στις ΗΠΑ

Τέταρτος θάνατος από άνθρακα χθες στις ΗΠΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξαιρετικά προβληματισμένες εμφανίζονται οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές αλλά και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος μετά τον τέταρτο θάνατο, που προξένησε χθες η ασθένεια του άνθρακα. Αιτία της ιδιαίτερης ανησυχίας είναι το γεγονός ότι η νεκρή δεν είχε καμιά σχέση με τους έως τώρα στόχους (ΜΜΕ, γραφεία πολιτικών) ή με τα ταχυδρομεία. Η 60χρονη Κάθι Νγκούεν, που προσεβλήθη από άνθρακα του αναπνευστικού, εργαζόταν στις αποθήκες του Οφθαλμολογικού Ωτορινολαρυγγολογικού Νοσοκομείου του Μανχάταν.

«Το γεγονός προξενεί ανησυχία και ο πρόεδρος το συζητά με το επιτελείο του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ. Είναι η πρώτη φορά που η ασθένεια του άνθρακα αποβαίνει μοιραία στη Νέα Υόρκη. Η Νγκούεν, που πέθανε χθες το πρωί, δεν είχε συγγενείς στις ΗΠΑ, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες οι οποίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την αιτία της μόλυνσης. Η Νγκούεν νόσησε την περασμένη Πέμπτη και αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο την Κυριακή, ενώ έκτοτε η κατάστασή της επιδεινωνόταν διαρκώς. Οι υγειονομικές αρχές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να προσδιορίσουν αν ο τύπος του βάκιλλου ήταν ο ίδιος με αυτόν που προσέβαλε τα υπόλοιπα θύματα. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι έλεγχοι στο σπίτι της και στο χώρο εργασίας της δεν αποκάλυψαν ίχνη άνθρακα, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν έκλεισε και οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε γειτονικές κλινικές. Πλην της Νγκούεν στη Νέα Υόρκη, ένας εργαζόμενος της εφημερίδας «Σαν» έχει χάσει τη ζωή του στη Φλόριντα και δύο ταχυδρομικοί υπάλληλοι στην Ουάσιγκτον. Επίσης, δεκατρία άτομα πάσχουν από την ασθένεια, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν προσβληθεί στο αναπνευστικό σύστημα. Το τελευταίο κρούσμα έκανε την εμφάνισή του χθες στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου ένας ακόμη ταχυδρομικός υπάλληλος διεγνώσθη με δερματικό άνθρακα. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. «Πιθανώς η μόλυνση να ταξίδεψε από γράμμα σε γράμμα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Ντόναλντ Ντι Φραντσέσκο. Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τις επιστολές που περιείχαν το βακτήριο του άνθρακα εστάλησαν από το Νιου Τζέρσεϊ.

Στη Λιθουανία

Στο μεταξύ, ο άνθρακας πέρασε χθες για τρίτη φορά τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά τα περιστατικά στην Κένυα και στην Αργεντινή, επιστολή με το βακτήριο του άνθρακα εστάλη στην αμερικανική πρεσβεία της Λιθουανίας.

Εφθασαν οι Αμερικανοί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή