Ισραήλ: Εθνικιστικές υποσχέσεις λόγω εκλογών

Ισραήλ: Εθνικιστικές υποσχέσεις λόγω εκλογών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Την παραμονή των κρίσιμων σημερινών εκλογών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι θα προσαρτήσει όλους τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένης περιοχής στην καρδιά της μεγαλύτερης παλαιστινιακής πόλης, της Χεβρώνας. Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια του Νετανιάχου να συσπειρώσει την εθνικιστική ψήφο και να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην αναμέτρηση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δίνει ουσιαστικά μάχη πολιτικής επιβίωσης και τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να προσελκύσει τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους στο κόμμα του, το Λικούντ, και να κατακτήσει την επανεκλογή του. «Σκοπεύω να επεκτείνω την κυριαρχία σε όλους τους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων περιοχών με ιδιαίτερη σημασία για την εθνική ασφάλεια και την κληρονομιά της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ραδιόφωνο του στρατού, σε ένα μιντιακό blitz, στο παρά πέντε των εκλογών.

Οι Ισραηλινοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Νετανιάχου την πέμπτη κατά σειρά θητεία του ή απλώς να τερματίσει τη μακρά κυριαρχία του στην ισραηλινή πολιτική σκηνή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το αποτέλεσμα οριακό και προβλέπουν ότι το Λικούντ θα ισοψηφήσει με το κεντρώο κόμμα Μπλε και Ασπρο, χωρίς κανένα να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να κυβερνήσει. Ωστόσο, επιπλέον δέκα κόμματα αναμένεται να εκπροσωπηθούν στη νέα Κνεσέτ και επειδή η υποστήριξη προς το φίλα προσκείμενο στον Νετανιάχου ακροδεξιό μπλοκ σχηματισμών αναμένεται να ενισχυθεί, είναι πιθανό να κερδίσει τελικά την εξουσία εκ νέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή