Μήνυμα Λάντεν στο «Αλ Τζαζίρα», συλλήψεις στο Πακιστάν

Μήνυμα Λάντεν στο «Αλ Τζαζίρα», συλλήψεις στο Πακιστάν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Ο καταζητούμενος Σαουδάραβας μεγιστάνας Οσάμα Μπιν Λάντεν απηύθυνε χθες μήνυμα στους μουσουλμάνους του Πακιστάν να «αντιταχθούν στη σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ». Η έκκληση του Μπιν Λάντεν περιέχεται σε γραπτή του δήλωση, που απεστάλη στο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ, «Αλ Τζαζίρα». Εκπρόσωπος του δικτύου ανέφερε ότι η δήλωση του Λάντεν είναι αυθεντική, καθώς γραφολογικές εξετάσεις απέδειξαν το γνήσιο της υπογραφής του. «Η πακιστανική κυβέρνηση έχει μπει υπό τη σκέπη του χριστιανικού σταυρού, ενώ μουσουλμάνοι σφαγιάζονται στο Αφγανιστάν», αναφέρει η δήλωση του Λάντεν.

Συλλήψεις

Στο μεταξύ, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις γνωρίζει το Πακιστάν, καθώς η στρατιωτική κυβέρνηση του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, διέταξε τη σύλληψη και την προσαγωγή σε δίκη του ηγέτη σημαντικού κόμματος της αντιπολίτευσης, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του για συμμετοχή του κόμματός του σε μεγάλη αντι-αμερικανική κινητοποίηση. Ο προσωρινός πρόεδρος της πακιστανικής μουσουλμανικής Λίγκας, Τζαβέντ Χασμί, είναι ο πρώτος ηγέτης πολιτικού κόμματος, που συλλαμβάνεται στο Πακιστάν, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι προτίθεται να παράσχει βοήθεια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον των Ταλιμπάν. Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, όμως, κρατούνται από τις αρχές του Πακιστάν. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο Χασμί συνελλήφθη, με κατηγορίες διαφθοράς, καθώς η περιουσία του υπερβαίνει κατά πολύ τις οικονομικές του δυνατότητες. Ο Χασμί ήταν υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση Ναουάζ Σαρίφ, ενώ σήμερα εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτης μεγάλων αγροκτημάτων. Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής κυβέρνησης απέρριψε εικασίες δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η σύλληψη του πολιτικού αρχηγού έχει στόχο τη φίμωση των αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση Μουσαράφ, φωνών.

Γενική απεργία

Ο Χασμί είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι το κόμμα του θα συμμετείχε σε γενική απεργία, την οποία οργανώνουν θρησκευτικά κόμματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη που παράσχει η κυβέρνηση Μουσάραφ στην αμερικανική εκστρατεία. Ο πρόεδρος Μουσάραφ, απηύθυνε προειδοποίηση προς τα φονταμενταλιστικά κόμματα, λέγοντας χθες ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυβερνητική εξουσία και εκείνοι που προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις θα διώκονται

Στο μεταξύ ο βρετανικός Τύπος έγραψε χθες ότι ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, κατάφερε ένα ηχηρό ράπισμα στον Μπλερ κατά την προχθεσινή συνάντησή τους, επιτιθέμενος στη Δύση και στο Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή