Πομπέο από την Σαουδική Αραβία: «Πράξη πολέμου» από το Ιράν η επίθεση στην Aramco

Πομπέο από την Σαουδική Αραβία: «Πράξη πολέμου» από το Ιράν η επίθεση στην Aramco

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράξη πολέμου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco –  την οποία απέδωσε για άλλη μια φορά στο Ιράν – λίγη ώρα μετά την άφιξή του απόψε  στη Σαουδική Αραβία.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προκειμένου να συζητήσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν απέναντι στη νέα αυτή κρίση στον Κόλπο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση «φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγιατολάχ» Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν.

Λίγο νωρίτερα, παρουσιάζοντας τα συντρίμμια των πυραύλων και των μη επανδρωμέναν αεροσκάφων που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας είπε ότι η επίθεση προήλθε από τον βορρά και «αδιαμφισβήτητα υποστηρίχθηκε από το Ιράν».

Διαβάστε σχετικά: «Αποδείξεις ιρανικής εμπλοκής» στην επίθεση κατά του διυλιστηρίου παρουσίασε η Σαουδική Αραβία (φωτογραφίες)

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ενώ  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να «είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» όταν ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης απαγόρευσε στο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ και στις οικογένειές τους να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Άμπχα χωρίς την άδεια του επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή