Νάνσι Πελόζι: Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση

Νάνσι Πελόζι: Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε σήμερα τον Λευκό Οίκο ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση καταχωρώντας, σύμφωνα με έναν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, την καταγραφή του τηλεφωνήματος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας και ότι άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή