Αγαστή συνεργασία Μίλερ – Πρωτόπαπα για τον άνθρακα

Αγαστή συνεργασία Μίλερ – Πρωτόπαπα για τον άνθρακα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν σου αρέσει η ερώτηση, άλλαξε την απάντηση», μονολόγησε χθες ο Αμερικανός πρέσβης κ. Μίλερ, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, καθώς αμφότεροι αναχωρούσαν από τον χώρο των κοινών δηλώσεων που έκαναν μετά την πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο νέος υπουργός Τύπου είχε «κατεβάσει» τα μικρόφωνα που ήταν στραμμένα προς το μέρος του κ. Μίλερ, θέτοντας έτσι τέρμα στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και παρέχοντας «χείρα βοηθείας» στον Αμερικανό πρέσβη που καλείτο πιεστικώς να απαντήσει για την μη έγκαιρη ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την ύποπτη επιστολή με άνθρακα που εντοπίστηκε την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία. Σημειώνεται ότι ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα αναφέρει ότι τελικά τα εργαστηριακά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πως τα βακτήρια στον διπλωματικό σάκο δεν είναι από άνθρακα. Το αυτό ισχύει και για την ύποπτη επιστολή που εστάλη στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Αμηχανία

Η αμηχανία, ωστόσο, στο ύφος αμφότερων των ανδρών κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που έκαναν, πρόδιδε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την πρώτη «δυσλειτουργία» στις σχέσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη με την κυβέρνηση. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πρωτόπαπας είχε από το πρωί θεωρήσει σκόπιμο να επιδείξει στους πολιτικούς συντάκτες το έγγραφο με το διάβημα δυσαρέσκειας του υπουργείου Εξωτερικών προς τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών που απηύθυνε προφορικώς ο πολιτικός διευθυντής του ΥΠΕΞ κ. Σκοπελίτης προς τον κ. Μίλερ. Ο κ. Πρωτόπαπας. μάλιστα. ερωτηθείς σχετικά. δεν παρέλειψε να τονίσει εκ νέου και επί λέξει ότι κατά τη γνώμη του «υπήρξε ένας ιδιαίτερα κακός χειρισμός στο θέμα της ενημέρωσης από την πλευρά της πρεσβείας των ΗΠΑ και μια σαφής καθυστέρηση στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών».

Να χαμηλώσει τους τόνους, πάντως, επεχείρησε ο Αμερικανός πρέσβης, εξαίροντας τη συνεργασία που είχε (έστω και εκ των υστέρων) με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αποφεύγοντας παράλληλα να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους οι αρμόδιες αρχές δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως από τον ίδιο για την ύποπτη επιστολή στην αμερικανική πρεσβεία, αλλά από τα τηλεοπτικά κανάλια. «Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε μια άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, και οι δύο πλευρές κατανοήσαμε απολύτως τις απόψεις μας», δήλωσε ασαφώς ο κ. Μίλερ, ακολουθώντας προφανώς την τακτική «αλλαγής της απάντησης στις ενοχλητικές ερωτήσεις».

Οργανωτικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή