ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «δυτικό» βήμα για τη Σαουδική Αραβία: Μαζί σε δωμάτιο ξενοδοχείου τα ανύπανδρα ξένα ζευγάρια

Νέο «δυτικό» βήμα για τη Σαουδική Αραβία: Μαζί σε δωμάτιο ξενοδοχείου τα ανύπανδρα ξένα ζευγάρια

Τα ανύπανδρα ξένα ζευγάρια μπορούν πλέον να νοικιάσουν ένα δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του υπερσυντηρητικού βασιλείου, μερικές ημέρες αφότου ανακοινώθηκε πως άρχισαν να εκδίδονται τουριστικές βίζες.

Κατά το παρελθόν, τα ζευγάρια που ήθελαν να πάνε στο ξενοδοχείο έπρεπε να αποδεικνύουν πως είναι παντρεμένα.

«Αυτό δεν απαιτείται πλέον από τους τουρίστες», αναφέρεται σε εγκύκλιο που απευθύνεται στα ξενδοχειακά ιδρύματα.

Στο ίδιο εγγραφο προστίθεται πως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας έχουν επίσης τη δυνατότητα να νοικιάζουν μόνες δωμάτιο ξενοδοχείου, με επίδειξη μιας ταυτότητας, κάτι που απαγορευόταν έως πρόσφτατα.

 Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου πως αρχίζει για πρώτη φορά να χορηγεί τουριστικές βίζες, ανοίγοντας τις πόρτες της στους τουρίστες με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων της, που προς το παρόν εξαρτώνται πλήρως από το πετρέλαιο. 

Διαβάστε σχετικά: Κανόνες σαβουάρ βιβρ για τουρίστες εξέδωσε η Σαουδική Αραβία

Μέχρι τώρα, το βασίλειο χορηγούσε βίζα μόνο στους μουσουλμάνους προσκυνητές, τους μετανάστες και, εδώ και λίγο καιρό, στους θεατές αθλητικών συναντήσεων ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι ένας από τους κύριους άξονες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος «Όραμα 2030» του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το οποίο έχει στόχο να προετοιμάσει τη μεγαλύτερη αραβική οικονομία για μια μεταπετρελαϊκή εποχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ