Ανθρακας στο Πεντάγωνο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ταχυδρομική υπηρεσία του Πενταγώνου ανιχνεύθηκε άνθρακας και ήδη πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη απολύμανση, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Είναι το πρώτο περιστατικό εντοπισμού του βάκιλου στην ταχυδρομική υπηρεσία του Πενταγώνου, που εξυπηρετεί τους χιλιάδες πολιτικούς υπαλλήλους και στρατιωτικούς που εργάζονται στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια. Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαχειρίζεται επιστολές και δέματα που λαμβάνει από το ταχυδρομείο του Μπρέντγουντ, όπου ήδη ανιχνεύθηκε το βακτήριο και έχουν πεθάνει από την ασθένεια δυο υπάλληλοί του. Επίσης, εντοπίσθηκε άνθρακας στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιμάχων στην Ουάσιγκτον, ενώ οι ειδικοί εξετάζουν κασέτα που εστάλη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, από το γραφείο του δημοσιογράφου του NBC Τομ Μπρόκαου.

Ο κ. Ράμσφελντ και ο κ. Φερνάντες συζήτησαν τη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, το αίτημα της Ινδίας για τη λήξη των περιορισμών στην παροχή τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνικά όπλα, όπως επίσης και για το μέλλον του Αφγανιστάν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Μπους πρόσφατα προέβη στην άρση πολλών κυρώσεων κατά της Ινδίας και του Πακιστάν, στις οποίες περιλαμβάνονταν και απαγόρευση σύναψης στρατιωτικών συμβολαίων, που επιβλήθηκαν μετά τις δοκιμές πυρηνικών όπλων των δύο χωρών, το 1998. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ινδία, ο κ. Ράμσφελντ έκλεισε την περιοδεία του στην περιοχή, που περιελάμβανε επίσης το Πακιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, σε μια προσπάθεια να συνεργασθούν καλύτερα οι ΗΠΑ με τις χώρες που εμμέσως ή αμέσως θα παράσχουν ουσιαστική χείρα βοηθείας σε κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν. Ο Αμερικανός υπουργός στη συνάντησή του με τον Πακιστανό πρόεδρο Μουσάραφ, την Κυριακή, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία θα είναι στενότερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή