Αγνωστο το κίνητρο του δράστη στη Φρανκφούρτη

Αγνωστο το κίνητρο του δράστη στη Φρανκφούρτη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Οι εισαγγελικές αρχές της Φρανκφούρτης διέψευσαν χθες δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το περιστατικό της Δευτέρας στη μικρή πόλη Λίμπουργκ της Εσσης ερευνάται ως τρομοκρατικό. Το απόγευμα της Δευτέρας, 32χρονος Σύρος υποχρέωσε οδηγό φορτηγού να κατεβεί από το όχημά του, κάθησε στη θέση του οδηγού και έριξε το φορτηγό στα οχήματα που περίμεναν λίγα μέτρα πιο μπροστά, στο φανάρι. Η σύγκρουση προξένησε τον ελαφρύ τραυματισμό οκτώ ατόμων και του ίδιου του οδηγού, ο οποίος κατεβαίνοντας με αίματα στη μύτη και στα χέρια, ακούστηκε να λέει «Αλλάχ, Αλλάχ» και συνελήφθη πάραυτα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι του, στη Φρανκφούρτη, αλλά και στο σπίτι του εξαδέλφου του, τον οποίο επισκεπτόταν στο Λίμπουργκ. Ο 32χρονος, που έφθασε στη Γερμανία ως πρόσφυγας το 2015, είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για κλοπές, ξυλοδαρμούς και σεξουαλικά αδικήματα, δεν ήταν ωστόσο καταγεγραμμένος ως ύποπτος ισλαμιστής. Η κλοπή φορτηγού και η επίθεση εναντίον πεζών έχει χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος επίθεσης από τζιχαντιστές στο Βερολίνο, στη Νίκαια και στη Βαρκελώνη.

Οι ανακριτές επισημαίνουν, ωστόσο, ότι σε αυτή την περίπτωση ο δράστης δεν φαινόταν να ξέρει τι κάνει ούτε να έχει σχεδιάσει την ενέργειά του. «Παρότι ο τρόπος δράσης θυμίζει τις φρικτές επιθέσεις της Νίκαιας και του Βερολίνου, το κίνητρο παραμένει ασαφές», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών της Εσσης, Πέτερ Μπόιθ.

«Μοναχικός τρελός»

Σύμφωνα με την εφημερίδα FAZ, οι Αρχές εξετάζουν μεταξύ άλλων την εκδοχή του «μοναχικού τρελού», το ενδεχόμενο δηλαδή ο άνδρας να υποφέρει από ψυχική νόσο. Ο οδηγός του φορτηγού είπε ότι, όταν του άνοιξε την πόρτα και τον τράβηξε από το κάθισμα, ο 32χρονος δεν του είπε απολύτως τίποτα. Το ερώτημα είναι αν θα λύσει τη σιωπή του σήμερα, στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή