ΚΟΣΜΟΣ

Δημοπρατείται η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Φωτογραφίες – βίντεο)

Δημοπρατείται η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Φωτογραφίες – βίντεο)

Στις 16 Οκτωβρίου, η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ αλλάζει χέρια: ο οίκος Heritage Auctions δημοπρατεί το 287 τετραγωνικών μέτρων «The Circular Sun House».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα του ύστερου ύφους του εμβληματικού αρχιτέκτονα, και ελίσσεται στο φυσικό τοπίο στο Φίνιξ της Αριζόνα, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στο Palm Canyon και πέραν αυτής της κοιλάδας.

Δημοπρατείται η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Φωτογραφίες – βίντεο)-1

Κατασκευασμένη από μπλοκ τσιμέντου -χρωματισμένα, για να δένουν με τους βράχους που την περιβάλλουν-, η κατοικία σχεδιάστηκε από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ το 1959 και ολοκληρώθηκε από τον μαθητευόμενό του, τον Τζον Ράτενμπερι το 1967.

Δημοπρατείται η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Φωτογραφίες – βίντεο)-2

Σχεδιάστηκε λίγο πριν από τον διαγωνισμό για το Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης, και αναδεικνύει την εξερεύνηση διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων από τον Ράιτ: τεμνόμενους κύκλους και τόξα, εν προκειμένω.

Δημοπρατείται η τελευταία κατοικία που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ (Φωτογραφίες – βίντεο)-3

Αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, τρία λουτρά και ένα γραφείο στον δεύτερο όροφο με θέα 360 μοιρών, καθώς και πισίνα στον κήπο επενδεδυμένη εσωτερικά με φίλντισι. Τα με το ύφος του μοντερνισμού των μέσων του προηγούμενου αιώνα έπιπλα – από φιλιππινέζικο μαόνι – συμπληρώνουν το ντιζάιν. Στην άκρη των Ορέων του Φοίνιξ, η εξαιρετική κατοικία αιχμαλωτίζει τις εναλλαγές σκιάς και φωτός, καθώς ο ήλιος ταξιδεύει πάνω από το φαράγγι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ