Σαουδική Αραβία: Το δεξαμενόπλοιο Sabiti εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού

Σαουδική Αραβία: Το δεξαμενόπλοιο Sabiti εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία έλαβε χθες ένα σήμα κινδύνου από ένα κατεστραμμένο ιρανικό δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά το πλοίο συνέχιζε να πλέει και απενεργοποίησε την συσκευή εντοπισμού της θέσης του, πριν να σταλεί βοήθεια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Σύμφωνα με το SPA το δεξαμενόπλοιο Sabiti δεν απάντησε σε αρκετές κλήσεις που έκαναν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας ότι το βασίλειο παραμένει δεσμευμένο στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και στην τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το ιρανικό πετρελαιοφόρο Sabiti δέχθηκε χθες επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και υπέστη ζημιές, μετέδωσε η ιρανική δημόσια τηλεόραση.

«Αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση ευθύνονται για τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκλήθηκε», δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο επλήγη δύο φορές με πυραύλους, καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή