Πακιστανικοί περιορισμοί στον Ζαέφ

Πακιστανικοί περιορισμοί στον Ζαέφ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον γραφικό πρέσβη του Αφγανιστάν στο Ισλαμαμπάντ, Αβδούλ Σαλάμ Ζαέφ, απηύθυνε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να διακοπούν οι επί καθημερινής βάσεως συνεντεύξεις Τύπου, στις οποίες χαρακτηρίζει τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ως «τρομοκρατία» και «γενοκτονία», κεντρίζοντας μεν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ενοχλώντας δε τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ο κ. Ζαέφ, ο μοναδικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ξένη χώρα, δεν παραχώρησε συνέντευξη προχθές, θεωρείται ένδειξη υποταγής προς την πακιστανική επιθυμία. Στο Κατάρ, ένοπλος ο οποίος επιτέθηκε εναντίον Αμερικανών και Αράβων στρατιωτών στην αεροπορική βάση Αλ Αντίντ, σκοτώθηκε από τα πυρά της φρουράς.

Ο σχηματισμός τής μετά Ταλιμπάν κυβέρνησης είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Αν και κάποια στιγμή διαφάνηκε μια ευρεία αποδοχή ότι ο τέως βασιλιάς του Αφγανιστάν Ζαχίρ Σα, ο οποίος εξορίστηκε το 1979, θα μπορούσε να διατελέσει κάποιο ρόλο ως ηγετική φυσιογνωμία, η ιδέα αυτή απορρίφθηκε πρόσφατα από επιφανείς Αφγανούς. Οι φύλαρχοι, αλλά και άλλοι ηγέτες διστάζουν να θυσιάσουν τις φιλοδοξίες τους προς όφελος μιας συμβιβαστικής λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή