Κινέζοι ήταν οι νεκροί στο κοντέινερ-ψυγείο

Κινέζοι ήταν οι νεκροί στο κοντέινερ-ψυγείο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Κινεζικής καταγωγής ήταν οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες που εντοπίστηκαν νεκροί σε ψυχόμενο κοντέινερ σε βιομηχανική περιοχή του Εσσεξ τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία. Ως πιθανή αιτία θανάτου οι Αρχές αναφέρουν το ψύχος, καθώς το κοντέινερ βρισκόταν σε θερμοκρασία βαθείας κατάψυξης (-25 βαθμοί Κελσίου).

Το κουβάρι της εγκληματικής αυτής υπόθεσης οδηγεί στο Βέλγιο, συγκεκριμένα στο λιμάνι Ζεμπρούκε, όπου φορτώθηκε το κοντέινερ με προορισμό τις αποβάθρες Πέρφιλντς του Τάμεση. Οι λιμενικές αρχές υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο να εισήλθαν οι άνθρωποι στο κοντέινερ όσο εκείνο βρισκόταν στο λιμάνι, αφού τα ψυχόμενα κοντέινερ φθάνουν στο λιμάνι σφραγισμένα και εκεί επιθεωρείται η σφραγίδα τους.

Οι οδηγοί φορτηγών σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε επιφυλακή, προκειμένου να μη διεισδύουν πρόσφυγες ή μετανάστες στο εσωτερικό των φορτηγών. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως δεν μοιάζει με αυτοσχεδιασμό μεμονωμένων ατόμων, αλλά με οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης που «στράβωσε». Ηδη από το 2016, έκθεση της βρετανικής συνοριοφυλακής προειδοποιούσε για τέτοιου είδους συμβάντα. «Οταν εντοπίζονται ομάδες ανθρώπων σε ασυνόδευτα, σφραγισμένα κοντέινερ, το πιθανότερο είναι ότι τους έχουν τοποθετήσει εκεί οργανωμένοι λαθροδιακινητές. Καθώς είναι ανίκανοι να διαφύγουν χωρίς βοήθεια, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και έχουν καταγραφεί πολλοί θάνατοι υπό τέτοιες συνθήκες», ανέφερε η έκθεση. Ο Βορειοϊρλανδός οδηγός του φορτηγού που παρέλαβε το κοντέινερ από τις αποβάθρες του Τάμεση έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το βρετανικό Γραφείο Ερευνών Οργανωμένου Εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή