Αντεπίθεση Τραμπ κατά Δημοκρατικών

Αντεπίθεση Τραμπ κατά Δημοκρατικών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπερισπασμός του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον πρόεδρο Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης: έτσι μετέφρασαν πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπαρ να ξεκινήσει ποινική διερεύνηση γύρω από τις προηγούμενες έρευνες του υπουργείου του, αναφορικά με τη θρυλούμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ισχυριστεί κατ’ επανάληψιν ότι οι καταγγελίες περί ρωσικής παρέμβασης υπέρ του, οι οποίες οδήγησαν στην πολύκροτη έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ήταν προϊόν πολιτικής συνωμοσίας των Δημοκρατικών και του «βαθέος κράτους». Ο Μπαρ είχε ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για το θέμα, την οποία πρόσφατα αναβάθμισε σε ποινική διερεύνηση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Με κοινή δήλωσή τους, οι Δημοκρατικοί πρόεδροι των επιτροπών Δικαιοσύνης και Μυστικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μετατρέπεται σε εργαλείο για τις πολιτικές επιδιώξεις του Τραμπ. «Εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πολιτικού ρεβανσισμού ή για να εφοδιάσει τον πρόεδρο με ένα αφήγημα ενόψει των επόμενων εκλογών, τότε το κράτος δικαίου θα υποστεί έναν νέο, ανεπανόρθωτο πλήγμα», δήλωσαν οι Δημοκρατικοί βουλευτές Τζέραλντ Νάντλερ και Ανταμ Σιφ. Προκειμένου να οχυρωθεί έναντι των επικρίσεων, ο Μπαρ όρισε επικεφαλής της ποινικής διερεύνησης τον εισαγγελέα του Κονέκτικατ Τζον Ντέραμ, ο οποίος απολαμβάνει ευρεία αναγνώριση, έχοντας διερευνήσει τις καταγγελίες για βασανιστήρια της CIA και έχει διαλύσει κυκλώματα της μαφίας.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνδρομή του στις διεθνούς κύρους εφημερίδες The New York Times και Washington Post, τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί για ψευδείς ειδήσεις και τις κατατάσσει μεταξύ των «εχθρών του λαού». Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ γνωστοποίησε ότι θα ζητηθεί από όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να πράξουν το ίδιο. Την απόφαση καταδίκασε ως πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας η Ενωση Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή