Το αποχαιρετιστήριο tweet Γιούνκερ σε Ντράγκι: «Η Ευρώπη σε ευχαριστεί Μάριο»

Το αποχαιρετιστήριο tweet Γιούνκερ σε Ντράγκι: «Η Ευρώπη σε ευχαριστεί Μάριο»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ευχαριστούμε πολύ Μάριο, προσέφερες στην Ευρώπη μια σπουδαία υπηρεσία».

Με αυτά τα λόγια, αλλά και μια ιδιαίτερα θερμή ανάρτηση στο Twitter, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τον Μάριο Ντράγκι, που εντός της εβδομάδας παραδίδει και επισήμως τα «κλειδιά» της ΕΚΤ στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει:

«Ο Μάριο Ντράγκι ήταν ένας διαπρεπής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενας πραγματικός μαέστρος της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής. Ο Μάριο θα μείνει στην ιστορία ως εκείνος που με λίγες μόνο λέξεις  – «πάση θυσία» -(σ.σ. αναφέρεται στην περίφημη πλέον ομιλία του Ιταλού το 2012 για τη διάσωση της Ευρωζώνης), κατόρθωσε να θεμελιώσει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη. Θα μείνει (στην ιστορία) ως εκείνος που μέσω του περίφημου πραγματισμού και της επιμέλειάς του, διασφάλισε τη σταθερότητα του ενιαίου μας νομίσματος και συνεισέφερε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης σε πολλά κράτη – μέλη μας. Η Ευρώπη σε ευχαριστεί Μάριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή