Οι προκλήσεις για Μπλούμπεργκ

Οι προκλήσεις για Μπλούμπεργκ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογή του Μάικλ Μπλούμπεργκ, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος αγόρασε στον εαυτό του μια έξυπνη εκστρατεία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης υποδηλώνει περισσότερα για την ψυχολογία της δοκιμαζόμενης πόλης παρά για την τιμή αγοράς μιας υψηλόβαθμης πολιτικής θέσης στις ΗΠΑ. Ο Μπλούμπεργκ, ένας Δημοκρατικός μεταμφιεσμένος σε Ρεπουμπλικανό, υπολογίζεται ότι δαπάνησε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία του, αλλά υπολειπόταν κατά πολύ του αντιπάλου του μέχρις ότου εξασφάλισε την ανεκτίμητη υποστήριξη του απερχόμενου δημάρχου και «κοσμικού Αγίου», Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Το αποτέλεσμα απέδειξε εξάλλου το υψηλό πολιτικό τίμημα, που κατέβαλε ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Μαρκ Γκριν, για να κερδίσει τις φυλετικά φορτισμένες προκριματικές εκλογές στο κόμμα του. Η ομάδα του ενθάρρυνε τους λευκούς Δημοκρατικούς να τον επιλέξουν, αλλά αδιαφόρησαν για τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, οι οποίοι τον εγκατέλειψαν την περασμένη Τρίτη. Αυτή η ψηφοφορία έφερε στο προσκήνιο έναν πρωτοφανή βαθμό διχασμού σε μία πόλη, που δικαίως περηφανευόταν για το συλλογικό πνεύμα της μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου άλλαξε τον χαρακτήρα της αναμέτρησης και επαναπροσδιόρισε την ατζέντα του νεοεκλεγέντα δημάρχου. Η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος εξακολουθεί να είναι σημαντική, αλλά οι ψηφοφόροι άφησαν να εννοηθεί ότι ανησυχούν περισσότερο για την οικονονομία και ότι επιθυμούν ισχυρή ηγεσία, την οποία δεν διέγνωσαν στο Γκριν.

Οι ηγετικές ικανότητες και η υπομονή του Μπλούμπεργκ θα πρέπει να δοκιμασθούν. Θα ήταν λάθος για τον ίδιο να επιχειρήσει να ενσαρκώσει τον Τζουλιάνι, του οποίου η δυνατότητα να επικεντρώνεται στις καίριες ανησυχίες συμπληρωνόταν από επισταμένη προσοχή για τις τοπικές λεπτομέρειες.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος θα πρέπει να δείξει γνήσιο ενδιαφέρον για τα πάντα, από την κατάσταση των σταθμών του υπογείου μέχρι τα βακτηρίδια στις ακτές του Μπρούκλιν. Παράλληλα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τις επιδόσεις του προκατόχου του στον χειρισμό της σύνθετης σχέσης με την Ουάσιγκτον, της οποίας η υποστήριξη θα είναι σημαντική τόσο για την ανοικοδόμηση του οικονομικού κέντρου της πόλης όσο και για την αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή