ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πιέσεις μελών του Κογκρέσου για ακύρωση της πρόσκλησης στον Ερντογάν

ΗΠΑ: Πιέσεις μελών του Κογκρέσου για ακύρωση της πρόσκλησης στον Ερντογάν

Nα ακυρώσει την πρόσκληση που έστειλε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον, συμβουλεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στελέχη του Κογκρέσου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Hellas Journal, οι πιέσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο ασκούνται από άτομα του στενού του περιβάλλοντος, βουλευτές και γερουσιαστές, οι οποίοι έχουν ταχθεί στο πλευρό του στην υπόθεση της διαδικασίας για την καθαίρεσή του. 

Βάσει του σκεπτικού τους, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στη Βουλή για την Αρμενική Γενοκτονία και τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, καθιστούν τον Ερντογάν ανεπιθύμητο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα σχετικά με την επίσκεψη, δηλαδή αναφορικά με το αν αυτή θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Όμως, σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, μία επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ, ενός ηγέτη ο οποίος κατηγορείται από μέλη του Κογκρέσου για εγκλήματα πολέμου, δεν θα αποτελούσε σοφή κίνηση από την πλευρά του Τραμπ, ακόμη και για τον εκλογικό αντίκτυπο που αυτή θα μπορούσε να έχει.

Πηγή: Hellas Journal