Ογδοντάχρονος Ολυμπιονίκης «επιστρέφει» στους Αγώνες του Τόκιο 2020

Ογδοντάχρονος Ολυμπιονίκης «επιστρέφει» στους Αγώνες του Τόκιο 2020

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να γιόρτασε στα τέλη Οκτωβρίου τα ογδοηκοστά γενέθλιά του, όμως αυτό όχι μόνο δεν τον πτοεί ή τον αποθαρρύνει, αντιθέτως του δίνει περισσότερη δύναμη, ενέργεια και αισιοδοξία για να «επιστρέψει» ακόμα πιο δυνατός, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει αγάπη για ό,τι κάνουν οι άνθρωποι, θέληση και επιμονή, το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Ο λόγος για τον δύο φορές Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστής Μίροσλαβ Τσέραρ, που εξακολουθεί να ασχολείται με τον αθλητισμό και πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής της σλοβενικής ομάδας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου) στο Τόκιο.

Ο Τσέραρ είναι ένας από τους σπουδαιότερους γυμναστές όλων των εποχών και – μαζί με τον θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού Λέον Στουκέλι (1898-1999)-  έλαβαν το 1999 από μία θέση έκαστος στο International Gymnastics Hall of Fame. 

Ογδοντάχρονος Ολυμπιονίκης «επιστρέφει» στους Αγώνες του Τόκιο 2020-1

Σε συνέντευξή του στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ο κ. Τσέραρ τονίζει ότι το έργο που του ανατέθηκε για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 κάθε άλλο παρά βάρος είναι, αφού -όπως σημειώνει- «δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μην έχει ενδιαφέρον».

Αν και όπως λέει η προχωρημένη ηλικία του ίσως να μην τού επιτρέψει να έχει την φυσική κατάσταση που ο ίδιος επιθυμεί, αυτό δεν τον εμποδίζει στο να ανταποκριθεί στο έργο που ανέλαβε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσέραρ δηλώνει πανέτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα «πρόκληση» του αθλητισμού , στην οποία αν και δεν έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει ως αθλητής, θα έχει την ευκαιρία να αφήσει το δικό του, μοναδικό  «αποτύπωμα». 

Άλλωστε, όπως λέει συχνά, η γυμναστική είναι η βάση όλων των αθλημάτων. Και γι' αυτόν τον λόγο, μία φορά την εβδομάδα ο ίδιος και φίλοι του ασκούνται, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή