Τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη η Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Τον Δεκέμβριο στη Μαδρίτη η Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η COP25, θα διεξαχθεί στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι το γραφείο της COP συμφώνησε η COP25 να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, στην Ισπανία», έγραψε στο Twitter η Πατρίτσια Εσπιζόνα, η υπεύθυνη για το Κλίμα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του, που πλήττεται από ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας, αδυνατεί να φιλοξενήσει την COP 25 τον Δεκέμβριο, όπως και τη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σαντιάγο στα μέσα Νοεμβρίου.

Την Πέμπτη, ο Πινιέρα ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «προσφέρθηκε να διοργανώσει την COP25 στη Μαδρίτη τις ίδιες ημερομηνίες στις οποίες είχε προγραμματιστεί η διάσκεψη στη Χιλή».

Σχεδόν 25.000 αντιπρόσωποι αναμένονται στη Μαδρίτη για τη διεθνή διάσκεψη, στόχος της οποίας είναι να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της συμφωνίας-ορόσημο που επιτεύχθηκε στο Παρίσι το 2015, εν μέσω πιέσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις και μαζικές διαδηλώσεις για ανάληψη επείγουσας δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή