Αγκυρα: Μπορεί να καθυστερήσει η παράδοση της δεύτερης παρτίδας των S-400

Αγκυρα: Μπορεί να καθυστερήσει η παράδοση της δεύτερης παρτίδας των S-400

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράδοση μιας δεύτερης παρτίδας του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 μπορεί να καθυστερήσει πέραν του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος για το 2020, καθώς γίνονται συνομιλίες για ανταλλαγή τεχνολογίας και κοινή παραγωγή, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η Τουρκία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ρωσικών συστημάτων S-400 τον Ιούλιο, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ, της συμμαχικής τους χώρας στο ΝΑΤΟ, και τις απειλές τους για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα. Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι εξακολουθεί να έχει συνομιλίες με την Άγκυρα για να "αποσυρθεί" η δεύτερη από τα ρωσικά συστήματα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία πρότεινε να πουλήσει στην Τουρκία τα μαχητικά της αεροσκάφη και ότι η Άγκυρα αξιολογεί την προσφορά.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί έπειτα από "συνολική ανάλυση" της προσφοράς, κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή