ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημοι καλλιτέχνες σε μία συναυλία για την φτώχεια και το περιβάλλον (βίντεο)

diasimoi-kallitechnes-se-mia-synaylia-gia-tin-ftocheia-kai-to-perivallon-vinteo-2345933

Τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, τον τερματισμό της ακραίας φτώχιας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020 θα δοθεί μία μεγάλη συναυλία, ταυτόχρονα στις πέντε ηπείρους.

Με την 10ωρη συναυλία Global Goal Live: The Possible Dream θα αναβιώσουν στιγμές από το θρυλικό Live Aid -που πραγματοποιήθηκε το 1985 για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία, εξαιτίας του οποίου πέθαναν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Στην παγκόσμια συναυλία θα συμμετάσχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής στιγμής, μεταξύ των οποίων οι: Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Eddie Vedder, Muse, Queen, Alicia Keys, Billie Eilish, Coldplay, Cyndi Lauper, HER, Janelle Monae, Lizzo, Miley Cyrus, Ozuna, Pharrell Williams, Shawn Mendes και Usher.

Μεταξύ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης είναι οι: Deborra-Lee Furness, Hugh Jackman, Idris Elba, Jill Vedder, Katie Holmes, Rachel Brosnahan, Trevor Noah και Uzo Aduba.

Το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN) εκτιμά ότι οι φτωχότερες 59 χώρες του κόσμου χρειάζονται τουλάχιστον 350 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να επιτύχουν τους Παγκόσμιους Σκοπούς, σύμφωνα με τον Global Citizen.

«Το τέλος της φτώχειας είναι μπροστά μας», αναφέρεται σε δήλωση στην ιστοσελίδα του Global Citizen. «Εφόσον προσφέρουμε επιπλέον 350 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, αλλά για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε κυβερνήσεις, εταιρείες, φιλάνθρωπους και, το σημαντικότερο, εσάς, να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση τώρα για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη. Να γίνει πραγματικότητα το όνειρο».