Κλειστοί σήμερα οι ουρανοί στη Ρώμη

Κλειστοί σήμερα οι ουρανοί στη Ρώμη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας από ξηράς και αέρος αποφάσισαν να λάβουν οι ιταλικές Αρχές στη Ρώμη όπου θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα δύο μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων της ιταλικής αστυνομίας θα κλείσει επίσης και ο εναέριος χώρος πάνω από την ιταλική πρωτεύουσα, ο οποίος θα ελέγχεται από τα αεροσκάφη – ραντάρ τύπου Αwacs.

Αναλυτικότερα, σήμερα, στις 3 (τοπική ώρα) μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στις ΗΠΑ θα γίνει στην Πιάτσα ντελ Πόπολο από τα κυβερνητικά κόμματα, στην οποία όμως δεν συμμετέχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η εν λόγω συγκέντρωση που φέρει τον τίτλο USA-DAY αναμένεται να προσελκύσει περί τους 100.000 ανθρώπους και στην εξέδρα εκτός του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα εμφανισθούν τόσο η Σοφία Λόρεν όσο και ο Αντρέα Μποτσέλι.

Περίπου την ίδια ώρα, τα εναπομείναντα μέλη της οργάνωσης «Γένοβα 2000» διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου, σε μια εκδήλωση που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα συμμετάσχουν 50.000 διαδηλωτές. Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κλαούντιο Σκαγιόλα, εξέφρασε χθες την πεποίθηση τότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια τονίζοντας, όμως, ότι για κάθε περίπτωση ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την καταστολή τους.

Η βόμβα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εναντίον στόχων που βρίσκονται στο εσωτερικό κτιρίων, καταφυγίων ή σπηλαίων, διότι η εκρηκτική σκόνη διεισδύει μαζί με τον αέρα, ενώ ο περιορισμένος χώρος μεγιστοποιεί την ισχύ της έκρηξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή