ΚΟΣΜΟΣ

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)

Δεκάδες διαδηλωτές παραμένουν για τρίτη ημέρα κλεισμένοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, στη χερσόνησο Κοουλούν, καθώς αστυνομικοί συλλαμβάνουν όλους όσοι προσπαθούν να διαφύγουν.

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-1

Ωστόσο αρκετοί από αυτούς κατάφεραν να αποδράσουν με εντυπωσιακό τρόπο από τον χώρο τη Δευτέρα το βράδυ.

Πολιορκημένοι από την Κυριακή, κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν το βράδυ να διαφύγουν κατεβαίνοντας με σκοινιά από πεζογέφυρα σε δρόμο στον οποίο τους περίμεναν μοτοσικλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή.

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-2

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-3

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου αποτελεί την πιο μακροχρόνια και βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών από την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, μιλώντας για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα η Λαμ σημείωσε ότι περίπου 100 διαδηλωτές παραμένουν μέσα στον χώρο της πολυτεχνικής σχολής.

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-4

Άλλοι  600 που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο έχουν παραδοθεί στην αστυνομία, αναμεσά τους και 200 ανήλικοι στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού τους έγινε έλεγχος. Η Λαμ όμως τόνισε ότι η αστυνομία έχει κρατήσει τους αριθμούς ταυτότητάς τους και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τους ασκηθούν διώξεις.

Θεαματική απόδραση αποκλεισμένων διαδηλωτών από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ (φωτογραφίες)-5

Σύμφωνα με τη Λαμ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναζητεί μία «ειρηνική λύση» στην αντιπαράθεση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία επιθυμεί μια ανθρώπινη λύση, ενώ ζήτησε από όσους βρίσκονται ακόμη μέσα στο πανεπιστήμιο να παραδοθούν.

«Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη συνεργασία των διαδηλωτών και βέβαια οι ταραξίες πρέπει να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειες, να παραδώσουν τα όπλα και να βγουν ειρηνικά (από το Πολυτεχνείο) ακολουθώντας τις εντολές της αστυνομίας», επεσήμανε.