Από πρίγκιπας, παρίας ο δούκας του Γιορκ Ανδρέας

Από πρίγκιπας, παρίας ο δούκας του Γιορκ Ανδρέας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρίγκιπα Ανδρέα, τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ και όγδοο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο οποίος έχει εμπλακεί στην υπόθεση του αυτόχειρα παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν. Πολλοί από τους χορηγούς των δραστηριοτήτων του, όπως η KPMG και η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca  λαμβάνουν αποστάσεις από αυτόν, ενώ οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάντερσβιλ ζητούν την απομάκρυνσή του από τη θέση του επίτιμου προέδρου, καθώς δεν πρέπει να κατέχει μια θέση που απαιτεί «σεβασμό». Οι φοιτητές τονίζουν ότι ο δούκας του Γιορκ δεν αποτελεί πρότυπο αντάξιο να τους εκπροσωπεί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, άλλη μία γυναίκα εμφανίστηκε και κατήγγειλε τον χρηματιστή  ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά, όταν εκείνη ήταν 15 ετών. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρίγκιπα Ανδρέα να αποκαλύψει πληροφορίες για τον φίλο του. Η γυναίκα, γνωστή προς το παρόν ως «Τζέιν Ντο 15», δηλαδή, «Αγνωστη 15», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι υπέστη «άγριες και μακροχρόνιες σεξουαλικές επιθέσεις». Πρόκειται για την τελευταία κατά σειράν που έχει καταθέσει αγωγή προκειμένου να αποζημιωθεί, μέσω της κληρονομιάς του Επσταϊν, για σεξουαλική κακοποίηση.

Η γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 31 ετών, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου  στο Λος Αντζελες, μαζί με τη δικηγόρο της Γκλόρια Ολρεντ. Κατηγόρησε τον Τζέφρι Επσταϊν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στο ράντσο του στο Νέο Μεξικό όταν ήταν 15 ετών, ενώ αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει τη γραμματέα του, το 2004, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Νέα Υόρκη. Οπως αναφέρει στην αγωγή της, η γραμματέας του χρηματιστή της είχε πει ότι αυτός ενδιαφερόταν να προσφέρει βοήθεια σε κορίτσια από φτωχές οικογένειες. Ετσι, πείστηκε και ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, μαζί με άλλα νεαρά κορίτσια, μέχρι το ράντσο του, στο Νέο Μεξικό. «Ο Επσταϊν μου αποστέρησε τη σεξουαλική μου αθωότητα», είπε στους δημοσιογράφους η γυναίκα. Η αυτοκτονία του Επσταϊν έβαλε τέλος στη δικαστική υπόθεση εναντίον του, ωστόσο η ποινική έρευνα για τις κατηγορίες που τον βάρυναν συνεχίζεται. Το FBI και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξακολουθούν να ερευνούν ενδελεχώς τις εγκληματικές δραστηριότητές του. Εν τω μεταξύ, χθες, ασκήθηκαν διώξεις εναντίον δύο δεσμοφυλάκων του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατείτο ο Τζέφρι Επσταϊν, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή του τη νύχτα του Αυγούστου που αυτοκτόνησε. Οι δύο δεσμοφύλακες (Τοβάλ Νοέλ και Μάικλ Τόμας), όπως αποδείχθηκε, δεν πραγματοποιούσαν ελέγχους στο κελί του αυτόχειρα κάθε μισή ώρα, ως ώφειλαν, ενώ παραποίησαν το βιβλίο συμβάντων της φυλακής, ώστε να φαίνεται ότι τον είχαν επισκεφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή