ΗΠΑ: Μπέρνι Σάντερς εναντίον Μάικλ Μπλούμπεργκ

ΗΠΑ: Μπέρνι Σάντερς εναντίον Μάικλ Μπλούμπεργκ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κάθοδος του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος επικρίθηκε σφοδρά από τον προοδευτικό υποψήφιο Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του Πανεπιστημίου Εmerson, βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ισοψηφώντας με τον Τζο Μπάιντεν. «Οποιος δεν έχει πολιτική βάση δεν έχει καμία δουλειά να κατεβαίνει για πρόεδρος», είπε ο Σάντερς, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Μπλούμπεργκ «έσπασε τα ταμεία» της διαφημιστικής αγοράς, αγοράζοντας μέσα σε μία εβδομάδα ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα από αυτά που έχουν αγοράσει όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι από την αρχή της χρονιάς.

«Με αηδιάζει η ιδέα ότι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ή οποιοσδήποτε άλλος δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι μπορεί να παρακάμψει την πολιτική διαδικασία και να αγοράσει τις εκλογές», είπε ο Σάντερς, ο οποίος σχεδιάζει να αυξήσει κατακόρυφα τα φορολογικά βάρη των κατόχων πολύ μεγάλης περιουσίας, όπως ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ. Η περιουσία του Μπλούμπεργκ υπολογίζεται στα 51,5 δισ. δολάρια, δηλαδή τα 30 εκατ. δολάρια που ξόδεψε για διαφημίσεις αυτή την εβδομάδα αποτελούν μόλις 0,06% του πλούτου του.   Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Emerson, ο Μπλούμπεργκ εμφανίζεται να συγκεντρώνει περίπου το 1% των προτιμήσεων, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς ανεβαίνει δύο μονάδες, φθάνοντας το 27%. Σταθερός στο 27% παραμένει ο εκπρόσωπος της κεντρώας πτέρυγας του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν βρίσκεται στο 20%. Επίσης, ο Σάντερς είναι ο μόνος από τους πιθανούς υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος που επικρατεί, έστω και οριακά, σε μια υποτιθέμενη μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η κάθοδος του Μάικλ Μπλούμπεργκ στον εκλογικό στίβο φέρνει σε λεπτή θέση τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Bloomberg. O όμιλος ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να τυπώνει ανυπόγραφα κύρια άρθρα και ότι δεν θα κάνει έρευνες ούτε για τον Μπλούμπεργκ ούτε για τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή