«Ελα ή σώπα» λένε στον Τραμπ οι Δημοκρατικοί

«Ελα ή σώπα» λένε στον Τραμπ οι Δημοκρατικοί

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Ουκρανίας ή να σταματήσει να διατυπώνει παράπονα για τις διαδικασίες της επιτροπής. Αυτό είναι το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής, βουλευτή των Δημοκρατικών Τζέρι Νάντλερ. Ο κλοιός γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο σφίγγει ολοένα περισσότερο, μετά τις νέες αποκαλύψεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ότι ήταν ήδη ενήμερος για τις καταγγελίες, όταν ξαφνικά άλλαξε στάση στο θέμα της ουκρανικής βοήθειας.

Μία από τις βασικές γραμμές άμυνας του Τραμπ στην υπόθεση της Ουκρανίας είναι ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα, άρα δεν χρησιμοποίησε τη βοήθεια ως μέσο εκβιασμού. Ωστόσο, δύο πηγές του Λευκού Οίκου είπαν στους Τimes της Νέας Υόρκης ότι, όταν ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως, είχε ήδη ενημερωθεί ότι υπήρχε επίσημη καταγγελία από μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, στο τηλεφώνημα του Ιουλίου μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο πρώτος είχε ανακοινώσει ότι η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο θα «παγώσει» εάν η Ουκρανία δεν ερευνήσει τη διαφθορά του ενεργειακού κλάδου και πιο συγκεκριμένα της εταιρείας Burrisma, η οποία απασχολούσε, αντί αδρής αμοιβής, τον γιο του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα, ο Τραμπ έδωσε εντολή διακοπής της βοήθειας.

«Ελα ή σώπα» λένε στον Τραμπ οι Δημοκρατικοί-1

Νοκ άουτ… Ο Ντόναλντ Τραμπ φόρεσε τα γάντια του και είναι έτοιμος για μποξ ως άλλος Ρόκι Μπαλμπόα. Αυτό το φωτομοντάζ δημοσιοποίησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, ίσως εν είδει πρόσκλησης προς τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Χωρίς προφανή λόγο, ο πρόεδρος ανήρτησε χθες στο Τwitter ρετουσαρισμένη φωτογραφία του εαυτού του με το σώμα του ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε, σε πυγμαχικό ριγκ, όπως εικονιζόταν στην ταινία «Ρόκι». Η ανάρτηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως πρόσκληση στους Δημοκρατικούς να προσέλθουν για την τελική αναμέτρηση, αν και στην πραγματικότητα την πρόσκληση την απηύθυναν οι Δημοκρατικοί. Εως χθες το βράδυ, ο Τραμπ δεν είχε απαντήσει αν θα καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής, ούτε καν αν θα στείλει κάποιον εκπρόσωπό του.

Ο τέως αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ σημαντική δυναμική ανόδου καταγράφει το τελευταίο δίμηνο η υποψηφιότητα του αριστερού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με τη συνδυασμένη δημοσκόπηση Real Clear Politics, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 28% των προτιμήσεων, αντί 18% του Μπέρνι Σάντερς και 17% της Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Ειδικά στο Νιου Χάμσαϊρ, την πρώτη πολιτεία όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές, ο Σάντερς έχει περάσει μπροστά, με δεύτερο τον κεντρώο υποψήφιο Πιτ Μπούτιτζιτζ και στην τρίτη θέση, από κοινού, τους Μπάιντεν και Γουόρεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή