ΚΟΣΜΟΣ

Η Ημέρα των Ευχαριστιών «έριξε» Facebook και Instagram

Η Ημέρα των Ευχαριστιών «έριξε» Facebook και Instagram

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Facebook και του Instagram αντιμετώπισαν όσοι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχείρησαν να στείλουν στους αγαπημένους τους ευχές για την Ημέρα των Ευχαριστιών μέσα από τις δύο πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες χρήστες παραπονέθηκαν για προβλήματα αναφορικά με την αποστολή μηνυμάτων και δυνατότητα κοινοποιήσεων, όπως επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα Down Detector, η οποία ειδικεύεται στον εντοπισμό τέτοιων διαδικτυακών προβλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, επηρεάζοντας χρήστες από όλο τον κόσμο.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την αδυναμία λειτουργίας στις δύο πλατφόρμες, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός κολοσσός έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια λειτουργικά προβλήματα. Ενδεικτικά, κάτι αντίστοιχο συνέβη και τον Οκτώβριο, όταν οι δύο πλατφόρμες, καθώς και το WhatsApp (επίσης προϊόν του Facebook), ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες.

Οι τρεις πλατφόρμες λειτουργούν με παρόμοιο λογισμικό, με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να έχει δηλώσει νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση τους.