Με αμερικανικές σημαίες οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ – Δακρυγόνα από την αστυνομία

Με αμερικανικές σημαίες οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ – Δακρυγόνα από την αστυνομία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε κεντρική εμπορική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ηλικιωμένοι, έχουν κατέβει σήμερα στους δρόμους στην πρώην βρετανική αποικία, φωνάζοντας συνθήματα όπως "η επανάσταση της εποχής μας" και "απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ", έπειτα από μια εβδομάδα σχετικής ηρεμίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πολυσύχναστη εμπορική περιοχή Τσιμ Τσα Τσούι, γίνεται μετά την πορεία εκατοντάδων ανθρώπων στο αμερικανικό προξενείο σε ένδειξη "ευγνωμοσύνης" για την υποστήριξη των ΗΠΑ για τις διαδηλώσεις που γίνονται στο Χονγκ Κονγκ για σχεδόν έξι μήνες. 

Κρατώντας πανό με συνθήματα "Ποτέ μην ξεχνάτε γιατί αρχίσατε", μαύρες σημαίες με την επιγραφή "Επανάσταση τώρα"  αλλά και πολλές αμερικανικές σημαίες, οι διαδηλωτές διέσχισαν την περιοχή Κοουλούν με τα πολυτελή ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα για να καταλήξουν στην Τσιμ Τσα Τσούι.

Μετά τις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής που χάρισαν μια συντριπτική νίκη στους υποψηφίους που τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας, επικρατούσε μια σχετική ηρεμία καθ'όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο ακτιβιστές δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την ορμή του κινήματός τους διοργανώνοντας τρεις πορείες για σήμερα.

Μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις συγκλονίζουν την πρώην βρετανική αποικία από τον Ιούνιο, έχοντας προκαλέσει ορισμένες φορές ακόμη και το κλείσιμο κυβερνητικών κτιρίων, επιχειρήσεων, σχολείων έως και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή