Βόρεια Κορέα: Τέλος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για αποπυρηνικοποίηση

President Donald Trump meets with North Korean leader Kim Jong Un at the border village of Panmunjom in the Demilitarized Zone, South Korea, Sunday, June 30, 2019. (AP Photo/Susan Walsh)
Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η αποπυρηνικοποίηση έχει ήδη τεθεί εκτός από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ και οι μακρές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον δεν χρειάζονται.
Ο πρεσβευτής Κιμ Σονγκ δήλωσε ότι ο «διαρκής και ουσιώδης διάλογος» που επιζητούν οι ΗΠΑ είναι ένα «τέχνασμα εξοικονόμησης χρόνου» ώστε να συμφωνεί με την εσωτερική πολιτική τους ατζέντα.
«Δεν έχουμε ανάγκη τώρα από μακρές συνομιλίες με την ΗΠΑ και το θέμα της αποπυρηνικοποίησης έχει ήδη βγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος σε ανακοίνωση που περιήλθε σε γνώση του Reuters.
[nx_login_form]x