Κατέλαβαν το γραφείο του πρωθυπουργού στη Μάλτα

Κατέλαβαν το γραφείο του πρωθυπουργού στη Μάλτα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΛΕΤΑ. Περίπου 30 ακτιβιστές εισέβαλαν χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Βαλέτα της Μάλτας, και το κατέλαβαν επί πέντε ώρες απαιτώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, τη στιγμή που διενεργούνται έρευνες για τη δολοφονία, με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, το 2017. Ο Μουσκάτ δεσμεύθηκε ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο, μετά την εκλογή του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.

Οι ακτιβιστές ξάφνιασαν αστυνομικούς και στρατιώτες που φρουρούν το πρωθυπουργικό γραφείο, όταν γύρω στις 7 χθες το πρωί (τοπική ώρα) εισέβαλαν από πλάγια είσοδο στο κυβερνητικό κτίριο, «οπλισμένοι» με τύμπανα, σφυρίχτρες, σημαίες και τηλεβόες. Κάθισαν στο δάπεδο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης του Μουσκάτ. Εκπληκτοι οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες αρκέστηκαν στο να συνοδεύσουν τους δημοσιογράφους έξω από το κτίριο, ενώ απέκλεισαν όλες τις εισόδους, μη επιτρέποντας σε άλλους, μεταξύ των οποίων και η αδελφή της δολοφονηθείσας, Κορίνα, να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Ετσι, άλλοι ακτιβιστές, που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο, προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, φώναζαν με τον τηλεβόα «Η Μάλτα έπιασε πάτο. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για διαφθορά, αλλά για μια πολιτική δολοφονία». Κατά το μεσημέρι, αποχώρησαν από το κτίριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή