Tα προβλήματα που προκάλεσε ο Τζουλιάνι

Tα προβλήματα που προκάλεσε ο Τζουλιάνι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πρότινος έμοιαζε ότι ο Ρούντολφ Τζουλιάνι θα προήδρευε ενός μεγάλου μέρους της υφηλίου. Δύο-τρεις βραδιές μετά τις εκλογές του 2016, με ένα ποτήρι Macallan στο χέρι, σε ένα ιδιωτικό κλαμπ με πούρα, στην Πέμπτη Λεωφόρο, καυχιόταν σε φίλους ότι ο εκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα του αναθέσει ένα από τα σημαντικότερα κυβερνητικά πόστα. «Τι λέτε για υπουργός Εξωτερικών;» ρώτησε ο Τζουλιάνι. Θα ήταν η ιδανική ανταμοιβή για τη στήριξη που παρείχε στον Τραμπ, όταν όλο το αξιοσέβαστο ρεπουμπλικανικό κατεστημένο τον κρατούσε σε απόσταση. Ο Τζουλιάνι κατάφερε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του επιτελείου Τραμπ, αναλαμβάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά, που ουδείς άλλος ήθελε να φέρει εις πέρας. Εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο, ο Τζουλιάνι ουδέποτε εξασφάλισε τη δουλειά που πίστευε ότι θα έρθει – μια πικρή απογοήτευση, όπως λέει η εν διαστάσει σήμερα σύζυγός του. Ωστόσο, στις πέντε δεκαετίες που συμμετέχει στη δημόσια ζωή, ποτέ δεν ήταν πιο γνωστός στις εθνικές υποθέσεις. Βήμα προς βήμα, συνόδευσε τον πρόεδρο Τραμπ στο κατώφλι της παραπομπής. Ο ίδιος τελεί, άλλωστε, υπό ομοσπονδιακή έρευνα από εισαγγελείς για τον θώκο από τον οποίο άρχισε να απολαμβάνει τις πρώτες αχτίδες διασημότητας, πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Τα προβλήματα που κατάφερε να δημιουργήσει στον πελάτη του και στον εαυτό του είναι προϊόντα μιας πανίσχυρης θέσης την οποία κατασκεύασε: ένα υβρίδιο άμισθου βοηθού του προέδρου και «διακινητή» πρόσβασης και συμβουλών – με το αζημίωτο. Κανένα άλλο όνομα πέρα από εκείνο του Τραμπ δεν αναφέρθηκε συχνότερα στη διάρκεια των ακροάσεων για την παραπομπή με το ερώτημα της καθαίρεσης. Στην ίδια την έκθεση, εξάλλου, ο Τζουλιάνι περιγράφεται ως η βασική δεξαμενή κατάχρησης της προεδρικής εξουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή