Οικολογικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις

Οικολογικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εκκληση στους κατοίκους του Βερολίνου απηύθυνε η εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων της γερμανικής πρωτεύουσας, καλώντας τους να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών την εορταστική περίοδο, χαρίζοντας τον χρόνο τους αντί των πατροπαράδοτων καταναλωτικών προϊόντων.

Στη διαφημιστική της εκστρατεία, η εταιρεία BSR συστήνει στους πελάτες να δώσουν νέο νόημα στα Χριστούγεννα περιορίζοντας τα απορρίμματά τους. Αυτό θα καταστεί δυνατό εάν οι Βερολινέζοι ψωνίσουν λιγότερο, επιλέξουν να καταναλώσουν τα απομεινάρια των γευμάτων τους αντί να τα πετάξουν στα σκουπίδια και πραγματοποιώντας κοινωνικές επισκέψεις σε μοναχικούς γείτονες. «Οι άνθρωποι συνωστίζονται σε καταναλωτικούς ναούς, ενώ οι διανομείς δεμάτων δεν προφταίνουν τον όγκο πακέτων που πρέπει να παραδώσουν. Είναι άραγε αυτό το νόημα των γιορτών; Ο τεράστιος όγκος δώρων και οι υπερπλήρεις κάδοι σκουπιδιών δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει ξεχάσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων», αναφέρει η διαφήμιση της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Η BSR, που εξυπηρετεί δύο εκατομμύρια νοικοκυριά στο Βερολίνο, συστήνει εναλλακτικούς τρόπους εορτασμού των Χριστουγέννων, που θα προστατεύσουν το περιβάλλον και θα περιορίσουν την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. «Ενα από τα πολυτιμότερα αγαθά είναι ο χρόνος μας. Αυτό πρέπει να χαρίσετε. Πώς θα σας φαινόταν μια βραδιά με φίλους, ένα ταξίδι ή μια συναυλία;» εξηγεί η διαφήμιση της εταιρείας.

Η BSR συστήνει, επίσης, στους πελάτες της να είναι ευρηματικοί με τα αποφάγια της χριστουγεννιάτικης χήνας ή γαλοπούλας, φτιάχνοντας σάντουιτς, αντί να τα πετάξουν στα σκουπίδια. Οι Βερολινέζοι καλούνται επίσης να αποφύγουν την κατανάλωση του παραδοσιακού «ζεστού γλυκού κρασιού» σε πλαστικά σκεύη, προτιμώντας τα κεραμικά. Περισσότερα από 20.000 πλαστικά κύπελλα μιας χρήσης χρησιμοποιούνται κάθε ώρα στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων.

Οσοι Βερολινέζοι νιώθουν την ανάγκη να χαρίσουν δώρα, μπορούν να επιλέξουν χειροποίητα αντικείμενα ή ρούχα, τυλίγοντάς τα σε χαρτί τουαλέτας, εφημερίδα ή κομμάτια ύφασμα, αντί να χρησιμοποιήσουν πλαστικές συσκευασίες ή αλουμινόχαρτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή