«Συγγνώμη» από τους ψηφοφόρους του ζητεί ο Κόρμπιν

«Συγγνώμη» από τους ψηφοφόρους του ζητεί ο Κόρμπιν

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ανοικτές του επιστολές προς τη Sunday Mirror και τον Observer, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν παραδέχεται την αποτυχία του κόμματός του στις εκλογές και αποδέχεται την ευθύνη γι’ αυτή, υπεραμυνόμενος, ωστόσο, του προγράμματός του.

«Ας μην κρυβόμαστε. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για κάθε έναν που νιώθει ότι η χώρα χρειάζεται μία πραγματική αλλαγή. Λυπάμαι  που αποτύχαμε και παίρνω την ευθύνη γι αυτό», γράφει στη Mirror.

Στην επιστολή του στον Observer, ο κ. Κόρμπιν αναφέρει ότι η προεκλογική του επαναπροσδιόρισε τους όρους της αντιπαράθεσης και το μανιφέστο του θα αποτιμηθεί ως ιστορικά σημαντικό.

Ο  70χρονος Κόρμπιν είπε πως το κόμμα του «πήρε τα μαθήματα αυτής της ήττας», υποσχόμενος κυρίως να «ακούσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών που χάσαμε στις κοινότητες των εργατών».»Αυτό το κόμμα υπάρχει για να τους εκπροσωπεί.

Θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους», διαβεβαίωσε.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, που επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο βόρειο Ίσλινγκτον, εκλογική περιφέρεια του Λονδίνου, είχε υπεραμυνθεί χθες ψυχή τε και σώματι ένα πρόγραμμα για το οποίο δήλωσε «περήφανος».

«Για τη λιτότητα, τις ανισότητες, την κλιματική έκτακτη ανάγκη, κερδίσαμε και διευθύναμε τη συζήτηση», δήλωσε στην Guardian. «Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι προτάσεις μας έχουν λαϊκή απήχηση. Το θέμα είναι μάλλον 'Πώς μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, εκεί όπου αποτύχαμε;'».

Υπ΄ ατμόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Τζέρεμι Κόρμπιν υποσχέθηκε να παραιτηθεί στις αρχές του έτους, έπειτα από μια περίοδο «περίσκεψης» στο κόμμα του.

Την ίδια στιγμή, κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είναι να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και να εξασφαλίσει μια νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Μετά την επανεκλογή των Συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα με πλειοψηφία 80 εδρών, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα επιδιώξει δύο προτεραιότητες –να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να πραγματοποιηθεί το Brexit και να ρίξει χρήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας.

«Αυτό που μπορώ απολύτως να επιβεβαιώσω είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα καταστήσουμε σαφές ότι θα περάσει πριν από τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Γκόουβ στο Sky News.

«Θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς τις συνομιλίες μας με την ΕΕ για το νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας», πρόσθεσε.

Ο Γκόουβ δήλωσε ακόμη πως η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης στο εσωτερικό είναι να ενισχύσει την υπηρεσία δημόσιας υγείας, κάτι που είναι ουσιώδους σημασίας για να διατηρήσει ο Τζόνσον την υποστήριξη ψηφοφόρων στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία που ψήφιζαν παραδοσιακά το Εργατικό Κόμμα, όμως ψήφισαν στις εκλογές αυτές τους Συντηρητικούς, σε πολλές περιπτώσεις για πρώτη φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή