Αύριο συνεδριάζει η Βουλή για την παραπομπή Τραμπ

Αύριο συνεδριάζει η Βουλή για την παραπομπή Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρόδωσε το έθνος κάνοντας κατάχρηση του υψηλού αξιώματός του, για να υποχρεώσει μια ξένη κυβέρνηση να επηρεάσει τις δημοκρατικές εκλογές μας» και «απέδειξε ότι θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και το σύνταγμα, αν του επιτραπεί να παραμείνει στην εξουσία». Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνοψίζει τα συμπεράσματά της η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πόρισμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο κείμενο, που εκτείνεται σε 650 σελίδες, η επιτροπή προτείνει την παραπομπή του 45ου προέδρου με δύο κατηγορίες: κατάχρηση εξουσίας (πίεση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να ανοίξει έρευνα για τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν) και παρεμπόδιση των ερευνών του Κογκρέσου.

Σήμερα, η Επιτροπή Κανόνων της Βουλής αναμένεται να καθορίσει τη διαδικασία της αυριανής συζήτησης, στην ολομέλεια του σώματος, όπου αναμένεται να υπερψηφιστεί η παραπομπή Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί διαθέτουν πλειοψηφία. Στη συνέχεια, η Γερουσία αναμένεται να συνέλθει στις αρχές Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Τζον Ρόμπερτς, προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για να δικάσει τον Τραμπ. Παραμένει ασαφές αν η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία προχωρήσει σε μια δίκη-εξπρές, όπου η (πιθανότατα απαλλακτική για τον Τραμπ) ψηφοφορία θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις εισηγήσεις των δύο πλευρών, ή αν θα υπάρξει και εξέταση μαρτύρων, κάτι που θα επιμηκύνει την όλη διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή