Σαρλίζ Θερόν: Οταν η μητέρα μου σκότωσε τον πατέρα

Σαρλίζ Θερόν: Οταν η μητέρα μου σκότωσε τον πατέρα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βραβευμένη με Οσκαρ Νοτιοαφρικανή ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο ΝRP, ξεδιπλώνει την τραγωδία που βίωσε ως έφηβη και μιλάει για τη στιγμή που η μητέρα της, σε αυτοάμυνα, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της, τονίζοντας ότι είναι κάτι για το οποίο δεν ντρέπεται.

Η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών όταν ο αλκοολικός πατέρας της πυροβόλησε την πόρτα του δωματίου όπου είχε κρυφτεί μαζί με τη μητέρα της. «Καμία από τις σφαίρες του δεν μας τραυμάτισε, κάτι που ήταν πραγματικό θαύμα. Ομως η μητέρα μου, ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, εξουδετέρωσε την απειλή. Οσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι», είπε.

Η Θερόν μεγάλωσε με τη μητέρα της, Γκέρντα, και τον πατέρα της, Τσαρλς, σε ένα αγρόκτημα στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Οπως παραδέχεται σήμερα, ο πατέρας της ήταν ένας «βαριά άρρωστος» άνθρωπος και η συμβίωση με έναν αλκοολικό υπήρξε «μια απελπιστική κατάσταση». «Η καθημερινή έλλειψη προβλεψιμότητας κατά τη συμβίωση με ένα εξαρτημένο άτομο είναι κάτι που ριζώνει στην ύπαρξή σου για το υπόλοιπο της ζωής σου – και όχι ένα συγκεκριμένο συμβάν μιας νύχτας».

Οταν αναφέρεται στο «συμβάν εκείνης της νύχτας», εξηγεί ότι ο πατέρας της «ήταν τόσο πολύ μεθυσμένος, ώστε υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να μπορεί να σταθεί όρθιος. Ομως τα κατάφερε και επέστρεψε στο σπίτι με ένα όπλο. Η μητέρα μου και εγώ βρισκόμασταν στο υπνοδωμάτιό μου και ακουμπούσαμε πάνω στην πόρτα, καθώς αυτός την έσπρωχνε προσπαθώντας να την ανοίξει. Και οι δυο μας σπρώχναμε στην αντίθετη κατεύθυνση για να τον αποτρέψουμε. Ξαφνικά, έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε την πόρτα τρεις φορές. Κανένα βλήμα δεν μας πέτυχε. Επειτα, ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, η μητέρα μου εξουδετέρωσε την απειλή».

Η Σαρλίζ λέει ότι η βία που βίωσε μέσα στην οικογένειά της είναι κάτι το οποίο μοιράζεται με πολύ κόσμο. «Δεν ντρέπομαι να μιλάω γι’ αυτό, γιατί όσο περισσότερο συζητάμε τέτοια πράγματα, τόσο λιγότερο μόνοι νιώθουμε. Για εμένα αυτή η ιστορία δείχνει τι σημαίνει να μεγαλώνεις με εξαρτημένα άτομα και τι προκαλούν οι εθισμοί».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε, επίσης, στη σεξουαλική παρενόχλησή της από έναν κινηματογραφικό σκηνοθέτη ο οποίος την είχε καλέσει σε ακρόαση, τονίζοντας ότι αυτή ήταν που του ζήτησε συγγνώμη προτού αποχωρήσει, κάτι που αργότερα της προκάλεσε τρομερή οργή.

«Επέρριψα όλη την ευθύνη στον εαυτό μου: ότι δεν του είπα τα σωστά λόγια, ότι δεν του είπα αμέσως να πάει να χαθεί, ότι δεν έκανα και δεν είπα όλα αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε εάν τύχει και βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή