Aντιδράσεις για την επίθεση Τραμπ στην Πελόσι

Aντιδράσεις για την επίθεση Τραμπ στην Πελόσι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Δημοκρατικών προκάλεσε η βιτριολική επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Νάνσι Πελόσι, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του με το ερώτημα της καθαίρεσης. Στην εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο του σώματος, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «κομματική, παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος», φθάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι ακόμη και οι γυναίκες που απαγχονίστηκαν ως μάγισσες στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, τον 17ο αιώνα, είχαν καλύτερη μεταχείριση από εκείνη που του επεφύλαξαν οι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο.

Απαντώντας μέσω Twitter, η δήμαρχος του Σάλεμ Κιμ Ντρίσκολ υποστήριξε ότι με το να μιλάει για κυνήγι μαγισσών, ο Αμερικανός πρόεδρος «προσβάλλει τους απογόνους των θυμάτων της πόλης μας» και τον κάλεσε «να μάθει επιτέλους λίγη Ιστορία», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συγκρίνεται η θανάτωση στην αγχόνη, χωρίς απτές αποδείξεις, με μια διαφανή, δημοκρατική διαδικασία, μεγάλο μέρος της οποίας μεταδόθηκε από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Εξάλλου, η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, ένα από τα πιο διάσημα διεθνώς μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τη διαδικασία της παραπομπής του μέσω του κορυφαίου δικαστικού θεσμού, καθώς «δεν είναι νομικός». Στην ίδια συνέντευξη, υποστήριξε ότι όσοι γερουσιαστές έχουν εκφραστεί δημοσίως υπέρ ή κατά της παραπομπής Τραμπ πρέπει να εξαιρεθούν από τη δίκη του προέδρου, διότι προφανώς δεν είναι αμερόληπτοι. Στην οργισμένη και σε κάποια σημεία ασυνάρτητη επιστολή του προς τη Νάνσι Πελόσι, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» την παραπομπή του και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για «ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία», κατηγορώντας τους ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδεχθούν την ήττα τους στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η εφημερίδα The New York Times μέτρησε 19 «λάθη, υπερβολές ή παραπλανητικές αναφορές» στην επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή