Πούτιν: Χαλκευμένες οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ

Πούτιν: Χαλκευμένες οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απαλλαγεί από την αμερικανική Γερουσία, προεξόφλησε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «χαλκευμένες» τις κατηγορίες που του απήγγειλε η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Είναι απίθανο να θελήσουν να διώξουν από την εξουσία τον εκπρόσωπο του κόμματός τους βάσει, κατά τη γνώμη μου, εντελώς χαλκευμένων λόγων», δήλωσε αναφερόμενος στους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την καθιερωμένη, μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή το τέλος του τρέχοντος έτους.

Υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν τη διαδικασία της παραπομπής για να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, σχολίασε: «Πρώτα κατηγορούν τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Μετά φαίνεται ότι δεν πρόκειται για συνωμοσία και ότι μπορεί αυτό να αποτελέσει τη βάση για παραπομπή. Τώρα εφηύραν την ιδέα ότι ασκήθηκε κάποιας μορφής πίεση στην Ουκρανία».

Ευνοϊκά σχόλια είχε ο Ρώσος ηγέτης και για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, παρά τις πολικές θερμοκρασίες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ύστερα από τον δηλητηριασμό πρώην Ρώσου πράκτορα στο Λονδίνο, το 2018. Αναφερόμενος στην πρόσφατη εκλογική νίκη των Συντηρητικών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αξίζει συγχαρητηρίων «γιατί κατάλαβε καλύτερα από όλους την ατμόσφαιρα στη βρετανική κοινωνία», που διαμορφώθηκε με καταλύτη το Brexit. Τη θετική του εντύπωση δεν αναίρεσε ούτε η υπενθύμιση, από δημοσιογράφο, του γεγονότος ότι ο Μπόρις Τζόνσον τον είχε παρομοιάσει παλαιότερα με το Ξωτικό στις ταινίες του Χάρι Πότερ. «Γνωρίζω ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας μου και δεν δίνω σημασία σε τι λέει κάποιος για μένα», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος. Σε άλλα σημεία της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι η χώρα του βοηθάει σε αμυντικά προγράμματα την Κίνα, αλλά δεν σκοπεύει να συγκροτήσει στρατιωτική συμμαχία μαζί της, και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τις «θετικές εξελίξεις» στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από την εκλογή του νέου προέδρου της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τέλος, ενίσχυσε την πίεση προς τη Λευκορωσία, διαμηνύοντας ότι δεν θα μειωθεί η τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα αν δεν γίνουν βήματα για τη συγκρότηση «ένωσης κρατών», έτσι όπως έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει η Μόσχα και το Μινσκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή