Αιματηρή επίθεση στο αρχηγείο της FSB

Αιματηρή επίθεση στο αρχηγείο της FSB

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν από πυρά άγνωστου άνδρα, έξω από το αρχηγείο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB. Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνούσε ομιλία, απευθυνόμενος σε εργαζομένους της FSB και άλλων ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, με την ευκαιρία συναυλίας προς τιμήν τους. Η FSB ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν μόνος και ότι δεν εισήλθε στο κτίριό της. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε», όρος που συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος πέφτει νεκρός από αστυνομικές σφαίρες. Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες ούτε για τον δράστη ούτε για το θύμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας, η επίθεση συνέβη σε κτίριο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα κεντρικά γραφεία της, στην πλατεία Λουμπιάνκα. Η υπηρεσία είναι διάδοχος της σοβιετικής KGB, στέλεχος της οποίας έχει υπάρξει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ισραηλινός μουσικός Ρόμπερτ Αντσιπολόφσκι βιντεοσκοπούσε τη διαδρομή του προς τη συναυλία του στη ρωσική πρωτεύουσα, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα και μετά είδα αστυνομικούς να σκύβουν στο έδαφος», είπε ο Αντσιπολόφσκι. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε λίγο μετά την ετήσια συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Το σκηνικό στο οποίο έδρασε ο ένοπλος ήταν τελείως διαφορετικό από το συνηθισμένο για την εποχή, καθώς η Μόσχα βιώνει τον θερμότερο Δεκέμβριο των τελευταίων 133 ετών. Η θερμοκρασία χθες το βράδυ ήταν 6 βαθμοί Κελσίου, δεν υπήρχαν χιόνια ούτε παγωμένοι σταλακτίτες. Η μέση θερμοκρασία για τον μήνα Δεκέμβριο είναι -6 βαθμοί Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή