Τέσσερις νεκροί στην Ιβηρική λόγω κακοκαιρίας

Τέσσερις νεκροί στην Ιβηρική λόγω κακοκαιρίας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το πέρασμα της καταιγίδας «Ελσα», που έπληξε τις δύο χώρες αλλά και μεγάλο μέρος της γαλλικής Προβηγκίας, ενώ η περιοχή αναμένεται να πληγεί εντός των προσεχών δύο ημερών από νέα καταιγίδα.

Στην Πορτογαλία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, 50 χλμ. νότια της Λισσαβώνας, όταν δέντρο έπεσε πάνω στο όχημά του, ενώ ένα ακόμη θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στην πόλη Βισέου, μετά την κατάρρευση της κατοικίας του. Ενα τρίτο θύμα της καταιγίδας αγνοείτο στην ίδια περιοχή, με τα σωστικά συνεργεία να εκτιμούν ότι παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικού χειμάρρου.

Στην Ισπανία, ένας άνδρας σκοτώθηκε από κατολίσθηση λάσπης σε οροσειρά της επαρχίας Αστούριας, όπου η ταχύτητα των ανέμων υπερέβη τα 160 χλμ. την ώρα, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σε πάρκο της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη νότια Γαλλία προκάλεσαν τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε 140.000 νοικοκυριά, στα νότια και ανατολικά της χώρας. Στέγες σπιτιών κατέρρευσαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και διαφημιστικές πινακίδες έπεσαν πάνω σε καλώδια ηλεκτροδότησης, εντείνοντας τα προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρότι μέχρι χθες το μεσημέρι οι γαλλικές Αρχές δεν είχαν δεχθεί αναφορές για θύματα της κακοκαιρίας, σωστικά συνεργεία και συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης βρίσκονταν χθες σε ετοιμότητα στις περιοχές της Οβέρν, της Βουργουνδίας και του Μασίφ Σεντράλ, για την αφαίρεση λάσπης από δρόμους και την επείγουσα αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

Κατέρρευσε οροφή

Η καταιγίδα «Ελσα» συνοδεύθηκε από ανέμους ταχύτητας 120 χλμ. την ώρα στο Σεντ Ετιέν, όπου 17 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια πολυκατοικία έπειτα από κατάρρευση της οροφής, ενώ πολλά σχολεία στην περιοχή της Κοιλάδας του Λίγηρα παρέμειναν χθες κλειστά.

Παρότι η καταιγίδα είχε εξασθενήσει το απόγευμα της Παρασκευής, απαγορευτικός απόπλου συνέχιζε να ισχύει στα Στενά του Γιβραλτάρ, μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας. Σήμερα, μια νέα καταιγίδα, η «Φαμπιέν», αναμένεται να πλήξει τη βόρεια Ισπανία και τη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή