Μακροσκελής συζήτηση Κόντε-Ερντογάν για τη Λιβύη

Μακροσκελής συζήτηση Κόντε-Ερντογάν για τη Λιβύη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε είχε χθες βράδυ «μακρά και αναλυτική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η κρίση στην Λιβύη», έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης.

Ο Κόντε είχε επίσης συζητήσει τηλεφωνικά με τον Ερντογάν τον Οκτώβριο, όταν η Ρώμη ζητούσε με έντονο τρόπο τον άμεσο τερματισμό των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Βερολίνο, προχώρησε σε νέα παρέμβαση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία δεν επιτρέπεται ο εφοδιασμός των δύο αντιμαχόμενων πλευρών με όπλα.

«Στη διαδικασία του Βερολίνου (σ.σ διάσκεψη για τη Λιβύη σε υψηλό επίπεδο που άρχισε το Σεπτέμβριο και θα συνεχιστεί αρχές Ιανουαρίου) εργαζόμαστε για να επιτύχουμε την κατάπαυση του πυρός και τη συμμόρφωση με το εμπάργκο όπλων σε όλες τις πλευρές, και αυτό περιλαμβάνει όλες τις πλευρές», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπάρ.

«Ακριβώς επειδή διαπιστώνουμε ότι και τα δύο αυτά πράγματα είναι πολύ σημαντικά και ουσιαστικά, είναι σημαντικό να εισέλθουμε σε συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για την ειρήνευση της κατάστασης εκεί. Η ανακωχή και η συμμόρφωση με το εμπάργκο όπλων αποτελούν σημαντικές ακρογωνιαίους λίθους και αυτό περιλαμβάνει τους πάντες», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT