Λάντεν: Σκοτώστε με πριν συλληφθώ

Λάντεν: Σκοτώστε με πριν συλληφθώ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπομονή, σύνεση και αποφασιστικότητα συνέστησε στους Αμερικανούς χθες, παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών, ο πρόεδρος Μπους, προειδοποιώντας ότι η εκστρατεία στο Αφγανιστάν «εισέρχεται σε δύσκολη φάση και ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά, έως ότου επιτευχθούν οι προκαθορισμένοι στόχοι». Σε σχέση με τον πλέον άμεσο στόχο, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πολλά ήταν και χθες τα σενάρια, ενώ από την πλευρά τους οι πολιορκούμενοι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τον Σαουδάραβα, επικαλούμενοι το γεγονός ότι σήμερα δεν ελέγχουν παρά μόνον τρεις ή τεσσερις επαρχίες.

Την εκδοχή ότι ο Λάντεν βρίσκεται πάντα στο Νότιο Αφγανιστάν, «μπαινοβγαίνει» όμως στο Πακιστάν, διατύπωσε αξιωματούχος της Βόρειας Συμμαχίας, ενώ η σαουδαραβική εφημερίδα «αλ Ουατάν, επικαλούμενη δυτικές διπλωματικές πηγές, επέμενε χθες ότι ο Μπιν Λάντεν δεν θα συλληφθεί ζωντανός, διότι έχει δώσει εντολή στους εμπίστους του να τον σκοτώσουν, εάν αντιληφθούν ότι κινδυνεύει να συλληφθεί από Αμερικανούς στρατιώτες. Νεκρό φαίνεται όμως ότι θέλει τον Μπιν Λάντεν και ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Ντ. Ράμσφελντ, ο οποίος ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της εκπομπής του CBS «60 λεπτά» αν τον απασχολεί κατά πόσον ο Λάντεν θα συλληφθεί νεκρός ή ζωντανός, απάντησε ότι θα προτιμούσε να τον έχει νεκρό… «έπειτα απ’ όσα έπραξε».

Με τους κρώζοντες Αετούς

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ΗΠΑ θα καταδιώξουν την τρομοκρατία και την Αλ Κάιντα όπου και αν βρίσκεται, ο πρόεδρος Μπους ετοιμαζόταν χθες να μοιραστεί το δείπνο της παραμονής των Ευχαριστιών με τους στρατιώτες του στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι, την τρίτη σε μέγεθος βάση των ΗΠΑ, έδρα της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, γνωστής και ως «Οι κρώζοντες Αετοί». O πολεμικός τόνος που προσέδωσε η αμερικανική ηγεσία στη Γιορτή των Ευχαριστιών συμπληρώθηκε από τον στρατηγό Τόμι Φρανκς, αρχηγό της συμμαχικής αποστολής στο Αφγανιστάν, ο οποίος δεν απέκλεισε την αποστολή περιορισμένων χερσαίων δυνάμεων, εκτός των ειδικών δυνάμεων που ήδη δρουν στην περιοχή, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή νέας δύναμης πεζοναυτών στην Κεντρική Ασία.

Δεν θα είναι το τέλος

Παράλληλα, στην έδρα του NATO, στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός του αμερικανικού Μικτού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μάγιερς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Μπιν Λάντεν έχει τραπεί σε φυγή, αντικρούοντας πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος κρύβεται σε σπηλιά, εφοδιασμένος με τρόφιμα για 500.000 χρόνια!

«Πιστεύουμε ότι περιορίζουμε συνεχώς τους τόπους διαφυγής του. Μετακινείται διαρκώς. Θα τον πιάσουμε; Δεν ξέρω. Εάν όμως έχει διαφύγει θα τον καταδιώξουμε», είπε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στην περίπτωση Λάντεν δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου.

Οι βρετανικές Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψη ισλαμιστή ιερωμένου που ζει στο Λονδίνο και έχει αναγνωριστεί από τους Ισπανούς δικαστές και συγκεκριμένα από τον δικαστή Γκαρθόν ως ο θρησκευτικός ηγέτης του στρατού του Μπιν Λάντεν στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή