Γαλλία: Απεβίωσε ο σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό

Γαλλία: Απεβίωσε ο σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό, που μαθήτευσε με τον κορυφαίο Βάσκο μόδιστρο Κριστόμπαλ Μπαλενσιάγκα προτού να αναδειχθεί και ο ίδιος σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής μόδας επί τέσσερις δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Ουνγκαρό, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον ομώνυμο οίκο μόδας το 2004, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Γεννήθηκε στη νότια Γαλλία το 1933, από Ιταλούς γονείς. Τη δεκαετία του 1950 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου εκπαιδεύτηκε από τον Μπαλενσιάγκα. Ξεκίνησε τη δική του μάρκα το 1965 και δύο χρόνια αργότερα μετέφερε τον οίκο του στην καρδιά της παριζιάνικης μόδας, στη Λεωφόρο Μοντέν. Τα γυναικεία ενδύματά του, τόσο εκείνα της υψηλής ραπτικής όσο και τα πρετ-α-πορτέ, ξεχώριζαν για τα εντυπωσιακά χρώματά τους και τις κομψές σιλουέτες τους.

Το στυλ του γοήτευσε πολλές διάσημες γυναίκες της εποχής, όπως τη στενή φίλη του, Ανούκ Εμέ. Είχε ντύσει με δημιουργίες του, μεταξύ άλλων, την Τζίνα Ρόουλαντς, την Κατρίν Ντενέβ και την Ιζαμπέλ Ατζανί.

Όπως και άλλοι σχεδιαστές, λάνσαρε επίσης αρώματα και αξεσουάρ. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε και τη μάρκα ανέλαβαν να συνεχίσουν διάφοροι άλλοι μάνατζερ και σχεδιαστές – μεταξύ αυτών, για μικρό χρονικό διάστημα το 2009 ήταν και η σταρ του Χόλιγουντ Λίντσεϊ Λόχαν.

«Μολονότι αποχώρησε από τον οίκο μόδας, ήταν πάντα παρών και μας ενέπνεε. Πρόκειται για πολύ μεγάλη απώλεια", σχολίασε μια εκπρόσωπος της εταιρείας Ungaro.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή