Απέλαση 35 οπαδών αίρεσης στο Πεκίνο

Απέλαση 35 οπαδών αίρεσης στο Πεκίνο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Τριάντα πέντε δυτικούς οπαδούς της απαγορευμένης στην Κίνα θρησκευτικής αίρεσης Φαλούν Γκονγκ απέλασε, χθες, το Πεκίνο, μία μέρα αφότου οι ξένοι πιστοί ξεδίπλωσαν ένα πανό στην πλατεία Τιενανμέν της κινεζικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις εγχώριων μελών του κινήματος. O πρέσβης της Σουηδίας στην Κίνα, Κιέλ Ανελίνγκ, επιβεβαίωσε ότι οκτώ συμπατριώτες του εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ στη συνέχεια το επίσημο κινεζικό πρακτορείο μετέδωσε ότι ολόκληρη η πολυεθνική ομάδα των αλλοδαπών οπαδών της αίρεσης διετάχθη να αναχωρήσει, αλλά αντιμετωπίσθηκε με «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον», παρόλο που παραβίασε την κινεζική νομοθεσία, που αφορά σε παρελάσεις, διαδηλώσεις και αιρέσεις.

Διαδήλωση

Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε ότι έξι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές, εκδόθηκαν στις ΗΠΑ και η ελβετική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι άλλοι τρεις Ελβετοί και ένας Ισπανός, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Ελβετία, είχαν την ίδια τύχη. H πολυεθνική ομάδα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία πραγματοποίησε τη σύντομη διαδήλωσή της την Τρίτη και συνελήφθη αμέσως. Το ίδιο βράδυ, οι συλληφθέντες κατέλυσαν σε παρακείμενο ξενοδοχείο και χθες το πρωί αναχώρησαν για τις πατρίδες τους. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες διέψευσαν τους κινεζικούς ισχυρισμούς περί «ευγενικής αντιμετώπισης» και δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια, εκπρόσωπος των Φαλούν Γκονγκ στη Νέα Υόρκη υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι κινεζικό, αφού πρόκειται για οφθαλμοφανή αδικία, για την οποία δεν μπορεί να αδιαφορήσει η ανθρωπότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή