ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε ο συγγραφέας Άρι Μπεν, πρώην σύζυγος της πριγκίπισσας Μάρθας – Λουΐζης της Νορβηγίας

Αυτοκτόνησε ο συγγραφέας Άρι Μπεν, πρώην σύζυγος της πριγκίπισσας Μάρθας – Λουΐζης της Νορβηγίας

Ο λογοτέχνης Άρι Μπεν, πρώην σύζυγος της πριγκίπισσας  Μάρθας – Λουΐζης της Νορβηγίας, πέθανε χθες Τετάρτη σε ηλικία 47 ετών, ενημέρωσε ο ατζέντης του το Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για αυτοκτονία.

«Έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα», ανέφερε ο Γκάιρ Χάκονσουντ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο.

Ο Άρι Μπεν δημοσίευσε το 1999 το πρώτο του βιβλίο, απάνθισμα ειδήσεων υπό τον τίτλο Trist som faen («Νέα θλιβερά σαν την κόλαση»). Ακολούθησαν μυθιστορήματα και θεατρικά έργα.

Έγινε διάσημος το 2002, όταν έγινε ο γάμος του με την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα. Οι δύο σύζυγοι συνυπέγραψαν ένα βιβλίο για τη σχέση τους υπό τον τίτλο Fra hjerte til hjerte («Από καρδιά σε καρδιά»).

Το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες πριν ανακοινώσει το διαζύγιό του τον Αύγουστο του 2016.

Στο τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2018 υπό τον τίτλο Inferno («Κόλαση»), ο Άρι Μπεν αναφέρεται στη μάχη του με τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Μπεν είχε κατηγορήσει τον διάσημο αστέρα του Χόλυγουντ, Κέβιν Σπέϊσι ότι κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου σε τελετή για το Νόμπελ Ειρήνης τον είχε θωπεύσει ανάρμοστα κάτω από το τραπέζι. Ο Σπέισι δεν είχε απαντήσει στην κατηγορία εκείνη, μία από τις πολλές που είχε δεχθεί εις βάρος του εκείνη την περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC