ΚΟΣΜΟΣ

To Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 11 χριστιανούς στη Νιγηρία

To Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 11 χριστιανούς στη Νιγηρία

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στις 26 Δεκεμβρίου στη δημοσιότητα ένα βίντεο που, όπως ισχυρίζεται, δείχνει τη δολοφονία 11 χριστιανών ανδρών στη Νιγηρία, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στην εκστρατεία εκδίκησης των θανάτων του ηγέτη του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και του εκπροσώπου του.

Το παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη δυτική Αφρική (ISWAP) – στο οποίο ανήκει και η Μπόκο Χαράμ – ανήρτησε το βίντεο 56 δευτερολέπτων στο ειδησεογραφικό του «πρακτορείο» Amaq χθες, την επομένη των Χριστουγέννων, με υπότιτλους στα αραβικά, όχι όμως κάποιο ηχογραφημένο μήνυμα.

Στα πλάνα διακρίνονται άνδρες, που φορούν μπεζ φόρμες και μαύρες μάσκες, να παρατάσσονται πίσω από τους αιχμαλώτους που έχουν δεμένα τα μάτια. Κατόπιν πυροβολούν τον έναν και αποκεφαλίζουν τους υπόλοιπους.

To Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 11 χριστιανούς στη Νιγηρία-1

Σε ένα προηγούμενο βίντεο, που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι αιχμάλωτοι είχαν απαχθεί από το Μαϊντουγκούρι και το Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου οι τζιχαντιστές μάχονται εδώ και χρόνια προκειμένου να εγκαθιδρύσουν ένα ξεχωριστό Ισλαμικό Κράτος.

Στο προηγούμενο βίντεο, οι αιχμάλωτοι ικετεύουν τη Χριστιανική Ένωση της Νιγηρίας και τον πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι να παρέμβουν για να τους σώσουν.

To Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 11 χριστιανούς στη Νιγηρία-2