ΚΟΣΜΟΣ

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies-2355903

Οι Νεοζηλανδοί και οι Αυστραλοί ήταν οι πρώτοι που αποχαιρέτησαν το 2019 και υποδέχθηκαν τη νέα δεκαετία  το μεσημέρι ώρα Ελλάδας με το καθιερωμένο, φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στο Οκλαντ και στο Σίδνεϋ.

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies0
Σίδνεΰ

Την ώρα ωστόσο που άλλαζε πανηγυρικά ο χρόνος στο Σίδνεϋ, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, πολεμικά πλοία και στρατιωτικά ελικιόπτερα βοηθούσαν  τους πυροσβέστες να διασώσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε καμίνι μεγάλες εκτάσεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Ακολούθησαν οι χώρες της Ασίας με φαντασμαγορικά σόου αλλά παραδοσικα έθιμα. Κίνα, Ιαπωνία Μαλαισία, Ταϊβάν, Ινδονησία – μεταξύ άλλων – υποδέχθηκαν το «δυτικό» νέο έτος με λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις. 

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies2
Κίνα

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies4
Σινγκαπούρη

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies6
Ντουμπάι

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies8
Ινδονησία

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies10
Ιαπωνία

Το Χονγκ Κονγκ ωστόσο ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι Βικτόρια εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας έκαναν και σήμερα «οργισμένες» πορείες. 

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies12

Και ενώ το ανατολικό ημισφαίριο έχει ήδη καλωσορίσει το 2020, σταδιακά η νέα δεκαετία θα «μπει» στην Ευρώπη και θα περάσει τον Ατλαντικό.

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies14
Εδιμβούργο

Στην Νέα Υόρκη, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μέχρι τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος θα έχουν γεμίσει ασφυκτικά την Times Square για την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου και ήδη έχουν σχηματίσει ουρές για μία θέση κάτω από την μεγάλη μπάλα…

2020-o-planitis-ypodechetai-ti-nea-dekaetia-fotografies16