ΚΟΣΜΟΣ

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)

Οι Νεοζηλανδοί και οι Αυστραλοί ήταν οι πρώτοι που αποχαιρέτησαν το 2019 και υποδέχθηκαν τη νέα δεκαετία  το μεσημέρι ώρα Ελλάδας με το καθιερωμένο, φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στο Οκλαντ και στο Σίδνεϋ.

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-1
Σίδνεΰ

Την ώρα ωστόσο που άλλαζε πανηγυρικά ο χρόνος στο Σίδνεϋ, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, πολεμικά πλοία και στρατιωτικά ελικιόπτερα βοηθούσαν  τους πυροσβέστες να διασώσουν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε καμίνι μεγάλες εκτάσεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

Ακολούθησαν οι χώρες της Ασίας με φαντασμαγορικά σόου αλλά παραδοσικα έθιμα. Κίνα, Ιαπωνία Μαλαισία, Ταϊβάν, Ινδονησία – μεταξύ άλλων – υποδέχθηκαν το «δυτικό» νέο έτος με λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις. 

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-2
Κίνα

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-3
Σινγκαπούρη

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-4
Ντουμπάι

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-5
Ινδονησία

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-6
Ιαπωνία

Το Χονγκ Κονγκ ωστόσο ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι Βικτόρια εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας έκαναν και σήμερα «οργισμένες» πορείες. 

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-7

Και ενώ το ανατολικό ημισφαίριο έχει ήδη καλωσορίσει το 2020, σταδιακά η νέα δεκαετία θα «μπει» στην Ευρώπη και θα περάσει τον Ατλαντικό.

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-8
Εδιμβούργο

Στην Νέα Υόρκη, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μέχρι τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος θα έχουν γεμίσει ασφυκτικά την Times Square για την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου και ήδη έχουν σχηματίσει ουρές για μία θέση κάτω από την μεγάλη μπάλα…

2020: Ο πλανήτης υποδέχεται τη νέα δεκαετία (φωτογραφίες)-9